
PORȚIE
6
PORȚII

PREGĂTIRE
15
minute

PREPARARE
16
minute
INGREDIENTE
FRIȘCĂ
- 55 grame zahăr brun deschis
- 60 mililitri apă
- 355 mililitri smântână grasă pentru frișcă
UMPLUTURĂ
- 400 grame căpșuni proaspete, tăiate în felii cu grosimea de 6 milimetri
- 150 de grame de mure proaspete
- 1 lingură frunze de cimbru proaspăt, tocate
- ½ lămâie, stoarsă
- 2 linguri zahăr granulat
- ½ lingură amidon de porumb
- ½ linguriță sare Kosher
TOPPING DE CRUMBLE
- 90 grame făină universală
- 50 grame fulgi de ovăz
- ½ linguriță praf de copt
- ¼ linguriță bicarbonat de sodiu
- 50 grame zahăr granulat
- 55 grame zahăr brun
- ½ linguriță sare Kosher
- 85 grame unt nesărat, foarte rece, tăiat în cubulețe
ARTICOLE NECESARE
- Hârtie de pergament
- Tel sau mixer de mână
PREPARARE
1. Dizolvați zahărul brun și apa într-o cratiță de dimensiuni mici, la foc mic, pentru a începe prepararea friștii. Când zahărul s-a dizolvat complet într-un sirop, luați de pe foc și lăsați să se răcească.
2. Așezați placa de prăjire în coșul friteuzei cu aer cald COSORI.
3. Tapetați coșul cu hârtie de pergament, astfel încât hârtia să urce aproximativ 5 centimetri pe toate laturile și să creeze un bol pentru umplutură.
4. Așezați căpșunile, murele, cimbrul, zeama de lămâie, zahărul, amidonul de porumb și sarea într-un castron de dimensiuni medii și amestecați, apoi așezați-le cu lingura cu grijă pe hârtia pergament.
5. Așezați făina, ovăzul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, zahărul granulat, zahărul brun și sarea într-un castron separat și bateți împreună pentru a crea toppingul de crumble, apoi adăugați untul cu degetele, creând bucăți sfărâmicioase. Presărați toppingul peste umplutura cu mure din coș.
6. Selectați funcția Bake (Coacere), reglați temperatura la 155 °C și timpul la 16 minute, atingeți Preheat (Preîncălzire) pentru eliminarea modului Preheat (Preîncălzire), apoi atingeți Start/ Pause (Pornire/Pauză).
7. Amestecați siropul de zahăr brun și frișca într-un castron de dimensiuni medii și bateți cu telul sau cu un mixer de mână până când se formează vârfuri tari. Dați la rece până când sunteți gata să utilizați amestecul.
8. Scoateți preparatul crumble când este gata, apoi serviți acoperit cu frișcă cu zahăr brun.