Prin utilizarea site-ului nostru, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor în conformitate cu Politica noastră privind cookie-urile.

Tocăniță de vită

PORȚIE
4
porții

PREGĂTIRE
15
minute

TIMP DE GĂTIRE
168
minute

INGREDIENTE

  • 1⁄4 linguriță de ulei din semințe de struguri
  • 170 de grame de bacon gros sau burtă de porc, tăiată în bucăți de slănină
  • 907 grame de antricot dezosat, tăiat în cuburi de 5 centimetri
  • 1 morcov mare, curățat de coajă și tăiat grosier
  • 1 ceapă, tăiată felii
  • 226 grame de ciuperci albe, tăiate în patru
  • 1 linguriță de sare, plus mai multă după gust
  • 1⁄2 linguriță de piper negru măcinat, plus mai mult după gust
  • 31 grame de făină simplă
  • 236 mililitri de vin roșu puternic (Chianti)
  • 473 mililitri de supă de vită
  • 1 lingură de pastă de tomate
  • 2 căței de usturoi, zdrobiți
  • 1⁄2 linguriță de cimbru
  • 1 frunză de dafin
  • 236 grame de perlă de ceapă proaspătă sau congelată, fără vârfuri și curățată de coajă
  • Pătrunjel, tocat, pentru decor

Articole necesare

  • Lingură cu fantă

PREPARARE

1. Selectați funcția Saute pe oala de gătit sub presiune COSORI și reglați setarea temperaturii la nivel ridicat, apoi reglați timpul la 18 minute și apăsați Start.

2. Adăugați ulei în vasul interior, apoi adăugați baconul. Rumeniți baconul, până când lasă grăsime, aproximativ 5 minute. Scoateți baconul cu o lingură cu fantă și puneți-l deoparte pe o farfurie tapetată cu prosop de hârtie.

3. Se usucă antricotul cu prosoape de hârtie, apoi se adaugă în oala interioară, pe rând. Se rumenește carnea pe toate părțile folosind cleștele. Se scoate din oală și se pune deoparte împreună cu baconul.

4. Adăugați morcovul, ceapa și ciupercile în oala interioară și sotați-le până când feliile de ceapă devin translucide.

5. Puneți înapoi carnea și baconul în oală, apoi adăugați sare, piper și făină. Se amestecă bine pentru a se combina, apoi se gătește timp de aproximativ 3 minute.

6. Adăugați restul ingredientelor, cu excepția pătrunjelului, apoi apăsați butonul Cancel (Anulare) când este gata.

7. Puneți capacul pe oala sub presiune și glisați comutatorul de eliberare a aburului pe Vent.

8. Selectați funcția Slow Cook (Gătire lentă) și reglați setarea de temperatură la high (ridicată), apoi reglați timpul la 2 1/2 ore și apăsați Start (Start).

9. Deschideți cu grijă capacul când este gata și adăugați după gust sare și piper negru.

10. Serviți decorat cu pătrunjel. Se servește cel mai bine peste piure de cartofi, pilaf de orez alb sau paste.

Alăturați-vă comunității noastre Facebook în creștere!

Friteuza cu aer cald COSORI - experiențe, sfaturi și rețete

Link