Prin utilizarea site-ului nostru, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor în conformitate cu Politica noastră privind cookie-urile.

Tiramisu Trifle

PORȚIE
12
bucăți

PREGĂTIRE
40
de minute

COACERE
42
minute

INGREDIENTE

  • 1 pachet de mix pentru prăjituri albe, preparat conform instrucțiunilor de pe cutie și împărțit
  • 1 lingură zahăr
  • 2½ lingurițe cafea instant espresso
  • 1½ căni apă fierbinte
  • 3 căni smântână pentru frișcă
  • ¾ cană zahăr pudră
  • 2 lingurițe extract de vanilie
  • 280 g mascarpone, înmuiată
  • 60 g ciocolată neagră
  • 1–2 lingurițe cacao neîndulcită
  • Spray de ulei

Ustensile necesare:

  • 2 tăvi pătrate (20 cm, fără mânere)
  • Mixer vertical cu tel
  • Vas pentru desert tip trifle sau bol de sticlă adânc
  • Răzătoare fină

PREPARARE

1. INTRODUCEȚI crisper plate-ul în coșul friteuzei cu aer, apoi așezați una dintre tăvile pătrate deasupra.

2. SELECTAȚI funcția de preîncălzire, setați temperatura la 230°C, apoi apăsați Start/Pause.

3. PULVERIZAȚI tava preîncălzită cu ulei și turnați jumătate din compoziția pentru tort.

4. SELECTAȚI funcția de coacere (Bake), setați temperatura la 140°C și timpul la 21 de minute, apoi apăsați Start/Pause.

5. SCOATEȚI blatul copt și repetați procesul cu a doua tavă. Lăsați ambele blaturi să se răcească complet.

6. DIZOLVAȚI zahărul și cafeaua instant în apa fierbinte, amestecați bine și puneți deoparte.

7. ADĂUGAȚI smântâna pentru frișcă, zahărul pudră și extractul de vanilie în bolul mixerului. Mixați la viteză medie până se omogenizează, apoi creșteți viteza până când se formează vârfuri ferme.

8. ÎNCORPORAȚI brânza mascarpone și continuați să mixați până când obțineți o cremă cu vârfuri ferme.

9. TĂIAȚI blaturile răcite în bucăți de aproximativ 5x2,5 cm.

10. ÎNMUIAȚI rapid fiecare bucată de blat în cafeaua pregătită și așezați-le într-un strat uniform în vasul de sticlă.

11. ÎNTINDEȚI 1–1½ căni de cremă mascarpone peste stratul de blat.

12. RADEȚI ciocolata neagră deasupra cremei, folosind o răzătoare fină.

13. REPETAȚI procesul pentru al doilea strat: blat înmuiat, cremă mascarpone, dar presărați cacao neîndulcită în loc de ciocolată rasă pentru finisare.

14. ACOPERIȚI vasul cu folie alimentară și refrigerați timp de cel puțin 30 de minute înainte de servire.

Alăturați-vă comunității noastre Facebook în creștere!

Friteuza cu aer cald COSORI - experiențe, sfaturi și rețete

Link