
PORȚIE
6
bucăți

PREGĂTIRE
20
de minute

COACERE
35
minute
INGREDIENTE
- 4 pulpe de pui cu os și piele
- Sare și piper, după gust
- 1 cană făină
- 2 linguri unt topit
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 cană smântână lichidă pentru gătit (heavy cream)
- ½ cană vin alb
- ½ cană varză creață, tocată
- ¼ cană supă de pui
- 85 g măsline verzi întregi, fără sâmburi
- 85 g măsline Kalamata întregi, fără sâmburi
- 85 g roșii uscate
- 6 frunze de salvie
- 4 căței de usturoi, tocați mărunt
- 3 lingurițe muștar cu boabe întregi
- 2 lingurițe frunze de cimbru
PREPARARE
Aluat:
1. CONDIMENTAȚI pulpele de pui cu sare și piper, apoi dați-le prin făină până sunt bine acoperite.
2. SCOATEȚI crisper plate-ul din coșul friteuzei.
3. SELECTAȚI funcția de preîncălzire, setați temperatura la 230°C și apăsați butonul Start/Pauză.
4. COMBINAȚI untul topit cu uleiul de măsline într-un bol mic.
5. AȘEZAȚI pulpele direct în coșul preîncălzit și ungeți-le cu amestecul de unt și ulei.
6. SELECTAȚI funcția Air Fry (prăjire cu aer), setați temperatura la 230°C și apăsați Start/Pauză.
7. SCOATEȚI pulpele când sunt gata și puneți-le deoparte.
8. ADĂUGAȚI toate celelalte ingrediente în coșul friteuzei.
9. AȘEZAȚI pulpele de pui înapoi în coș, cu pielea în sus.
10. SELECTAȚI funcția Coacere (Bake), setați temperatura la 200°C și timpul la 25 de minute, apoi apăsați Start/Pauză.
11. SCOATEȚI-LE când sunt gata și serviți-le calde, alături de garnitura preferată.