Prin utilizarea site-ului nostru, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor în conformitate cu Politica noastră privind cookie-urile.

Pui cu sos cremos, măsline și roșii uscate

PORȚIE
6
bucăți

PREGĂTIRE
20
de minute

COACERE
35
minute

INGREDIENTE

  • 4 pulpe de pui cu os și piele
  • Sare și piper, după gust
  • 1 cană făină
  • 2 linguri unt topit
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 cană smântână lichidă pentru gătit (heavy cream)
  • ½ cană vin alb
  • ½ cană varză creață, tocată
  • ¼ cană supă de pui
  • 85 g măsline verzi întregi, fără sâmburi
  • 85 g măsline Kalamata întregi, fără sâmburi
  • 85 g roșii uscate
  • 6 frunze de salvie
  • 4 căței de usturoi, tocați mărunt
  • 3 lingurițe muștar cu boabe întregi
  • 2 lingurițe frunze de cimbru

PREPARARE

Aluat:

1. CONDIMENTAȚI pulpele de pui cu sare și piper, apoi dați-le prin făină până sunt bine acoperite.

2. SCOATEȚI crisper plate-ul din coșul friteuzei.

3. SELECTAȚI funcția de preîncălzire, setați temperatura la 230°C și apăsați butonul Start/Pauză.

4. COMBINAȚI untul topit cu uleiul de măsline într-un bol mic.

5. AȘEZAȚI pulpele direct în coșul preîncălzit și ungeți-le cu amestecul de unt și ulei.

6. SELECTAȚI funcția Air Fry (prăjire cu aer), setați temperatura la 230°C și apăsați Start/Pauză.

7. SCOATEȚI pulpele când sunt gata și puneți-le deoparte.

8. ADĂUGAȚI toate celelalte ingrediente în coșul friteuzei.

9. AȘEZAȚI pulpele de pui înapoi în coș, cu pielea în sus.

10. SELECTAȚI funcția Coacere (Bake), setați temperatura la 200°C și timpul la 25 de minute, apoi apăsați Start/Pauză.

11. SCOATEȚI-LE când sunt gata și serviți-le calde, alături de garnitura preferată.

Alăturați-vă comunității noastre Facebook în creștere!

Friteuza cu aer cald COSORI - experiențe, sfaturi și rețete

Link