Prin utilizarea site-ului nostru, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor în conformitate cu Politica noastră privind cookie-urile.

Pilaf de orez sălbatic și ciuperci

PORȚIE
4
porții

PREGĂTIRE
10
minute

TIMP DE GĂTIRE
35
minute

INGREDIENTE

  • 1 1⁄2 linguri de ulei din semințe de struguri
  • 1⁄2 ceapă, tăiată mărunt
  • 226 grame de ciuperci, tăiate felii
  • 2 lingurițe de usturoi, tocat mărunt
  • 185 grame orez sălbatic
  • 473 mililitri de supă de legume
  • 2 lingurițe de sare
  • 1⁄2 linguriță de piper negru măcinat
  • 2 crenguțe de cimbru
  • 2 frunze de dafin
  • Pătrunjel tocat, pentru decorare

PREPARARE

1. Selectați funcția Saute pe oala de gătit sub presiune COSORI și reglați setarea temperaturii la nivel ridicat, apoi reglați timpul la 15 minute și apăsați Start.

2. Adăugați ulei în vasul interior, urmat de ceapă. Sotați ceapa până când devine translucidă, aproximativ 5 minute.

3. Adăugați ciupercile și gătiți-le până când își eliberează apa naturală, aproximativ 5 minute.

4. Adăugați usturoiul și orezul și amestecați bine. Odată ce oala este uscată și nu mai conține lichid în exces, adăugați supa de legume, sarea, piperul, cimbrul și frunzele de dafin. Apăsați Cancel (Anulare) când este gata și amestecați ușor pe fundul oalei pentru a vă asigura că nu se lipește nimic.

5. Așezați capacul pe oala sub presiune.

6. Selectați funcția Rice (Orez), dezactivați Keep Warm (Păstrare la cald), reglați presiunea la scăzută și timpul la 20 de minute, apoi apăsați Start.

7. Eliberați presiunea în mod natural, lăsând oala sub presiune deoparte până când supapa de siguranță cade în capac. Glisați comutatorul de eliberare a aburului pe Vent pentru a elibera orice presiune rămasă.

8. Deschideți capacul cu grijă și suflecați orezul cu o furculiță sau cu o paletă pentru orez.

9. Se servește decorat cu pătrunjel.

Alăturați-vă comunității noastre Facebook în creștere!

Friteuza cu aer cald COSORI - experiențe, sfaturi și rețete

Link