PORȚIE
4
PORȚII
PREGĂTIRE
45
minute
PREPARARE
10
minute
INGREDIENTE
- 907 grame morcovi curcubeu, curățați
- 2 linguri miso
- 2 lingurițe sos de soia, light
- ½ linguriță ulei de susan
- 55 grame zahăr brun
- 1 lingură oțet din vin de orez
- ¼ linguriță piper negru
- ½ linguriță ghimbir proaspăt, mărunțit
- 2 căței de usturoi, mărunțiți
- 42 grame unt, topit
- 1 lingură pătrunjel, proaspăt, tocat (opțional)
PREPARARE
1. Curățați de coajă morcovii și tăiați în bastonașe de 1,3 centimetri. Dați deoparte într-un castron de dimensiuni medii.
2. Bateți cu telul ingredientele rămase într-un castron, până când sunt bine amestecate.
3. Turnați amestecul peste morcovi și amestecați până când sunt acoperiți uniform. Lăsați-i să stea cel puțin 30 de minute.
4. Așezați placa de prăjire în coșul friteuzei cu aer cald COSORI.
5. Selectați funcția Roast (Prăjire), reglați temperatura la 195 °C și timpul la 10 minute, apoi atingeți Start/Pause (Pornire/ Pauză) pentru preîncălzire.
6. Așezați morcovii pe placa de prăjire preîncălzită.
7. Coaceți timp de 7 minute, apoi aplicați cu pensula marinata când au mai rămas 3 minute din timpul de preparare.
8. Scoateți când sunt gata și ornați cu pătrunjel, dacă doriți. Se servesc calzi sau la temperatura camerei.