Prin utilizarea site-ului nostru, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor în conformitate cu Politica noastră privind cookie-urile.

Gogoși cu mere și scorțișoară

PORȚIE
12
bucăți

PREGĂTIRE
20
de minute

COACERE
8
minute

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 1½ căni de făină albă
  • ¼ cană zahăr alb sau zahăr de trestie
  • 2 lingurițe praf de copt
  • 2 lingurițe scorțișoară măcinată
  • ½ linguriță sare kosher
  • Un praf de piper jamaican (allspice)
  • Un praf de ghimbir măcinat
  • ⅓ cană lapte integral
  • 2 ouă mari
  • 1 lingură suc de lămâie
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 2 mere Granny Smith, curățate, fără cotor și tăiate cubulețe mici
  • Spray de ulei

Pentru glazură:

  • 1 cană zahăr pudră
  • ¼ cană unt nesărat, topit
  • 1 lingură lapte integral
  • ½ linguriță pastă de vanilie sau extract de vanilie

Ustensile necesare:

  • Farfurie de hârtie sau hârtie de copt tăiată în pătrate de 20 x 20 cm
  • Tavă de copt cu grătar pentru răcire

PREPARARE

Aluat:

1. AMESTECAȚI făina, zahărul, praful de copt, scorțișoara, sarea, allspice-ul și ghimbirul într-un bol, până la omogenizare.

2. BATEȚI laptele, ouăle, sucul de lămâie și extractul de vanilie într-un bol separat.

3. TURNAȚI ingredientele lichide peste cele uscate șI amestecați până când nu mai rămâne făină uscată.

4. ÎNCORPORAȚI cubulețele de mere și lăsați compoziția deoparte.

6. PUNEȚI crisper plate-ul în coșul friteuzei cu aer.

7. SELECTAȚI funcția de preîncălzire, setați temperatura la 220°C și apăsați butonul Start/Pauză.

8. AȘEZAȚI cu grijă hârtia de copt pe placa preîncălzită și pulverizați-o cu ulei.

9. PUNEȚI aproximativ ⅓ cană de aluat pe hârtia de copt și pulverizați partea superioară cu ulei.

10. SELECTAȚI funcția Air Fry, setați temperatura la 220°C și timpul la 8 minute, apoi apăsați din nou Start/Pauză.

11. ÎNTOARCEȚI-LE la jumătatea timpului de coacere și pulverizați din nou cu ulei.

12. SCOATEȚI-LE când sunt gata și așezați-le pe grătarul de răcire. Coacerea se poate face în mai multe tranșe.

 

Glazură:

1. AMESTECAȚI zahărul pudră, untul topit, laptele și vanilia până obțineți o compoziție omogenă. Încălziți glazura la cuptorul cu microunde timp de 10 secunde dacă este prea groasă.

2. TURNAȚI glazura peste gogoși și lăsați-le 10 minute pentru ca glazura să se întărească.

Alăturați-vă comunității noastre Facebook în creștere!

Friteuza cu aer cald COSORI - experiențe, sfaturi și rețete

Link