Prin utilizarea site-ului nostru, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor în conformitate cu Politica noastră privind cookie-urile.

EMPANADAS CU VITĂ ȘI BRÂNZĂ

PORȚIE
12
PORȚII

PREGĂTIRE
90
minute

PREPARARE
8
minute

INGREDIENTE

  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 14 grame de ceapă galbenă, rasă
  • 3 căţei de usturoi, tocaţi
  • ½ chili serrano, fără seminţe și tocat (opţional)
  • 226 grame de carne de vită tocată
  • 1 lingură de pastă de roșii
  • 1 linguriţă de sare
  • 1 linguriţă de coriandru măcinat
  • 1 linguriţă de boia
  • 1 linguriţă de oregano uscat
  • ½ linguriţă de chimen măcinat
  • 1 lingură de coriandru, tocat,
  • plus mai mult pentru servire

Aluat de empanada

  • 384 de grame de făină universală, plus mai mult
  • Crema Mexicana sau smântână, pentru servire
  • pentru înfăinare
  • ½ linguriţă de sare
  • 142 grame de unt nesărat, înmuiat până la
  • temperatura camerei
  • 2 ouă, împărţite
  • Apă, la nevoie

Ustensile necesare

  • Robot de bucătărie
  • Vergea (sucitor)
  • Folie de plastic
  • Pensulă de patiserie

PREPARARE

1. Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie mare la foc mediu-mare. Adăugați ceapa și gătiți timp de 2 până la 3 minute, amestecând des, până când s-au înmuiat. Adăugați usturoiul și chili serrano și amestecați pentru a se combina, apoi amestecați carnea de vită, sfărâmând-o cu o lingură sau o spatulă, până se rumenește și se gătește.

2. Amestecați pasta de roșii, condimentele și coriandru cu carnea de vită până la omogenizare, apoi fierbeți timp de 5 minute sau până când cea mai mare parte a umidității s-a redus. Scoateți tigaia de pe foc pentru a se răci ușor.

3. Puneți făina și sarea în bolul unui robot de bucătărie și pulsați pentru a le combina pentru începerea aluatului de empanada, apoi adăugați untul și pulsați de mai multe ori. Amestecați un ou și apă și încorporați câte puțin din amestesc după nevoie, până la formarea unui aluat zdrențuros.

4. Puneți aluatul pe o suprafață ușor înfăinată și adunați aluatul împreună folosind mâinile, adăugând câte puțină apă rece după cum este necesar. Frământați până devine omogen și nu lipicios, dar nici sfărâmicios, nici uscat. Puneți la frigider, învelit în folie de plastic timp de 1 oră.

5. Scoateți aluatul din frigider și împărțiți aluatul în 12 porții, păstrându-le acoperite până când sunt gata de utilizare.

6. Bateți celălalt ou și 1 lingură de apă într-un castron mic.

7. Amestecați cele 2 brânzeturi într-un bol.

8. Întindeți porțiile de aluat până la 3-6 milimetri grosime folosind un sucitor, pe o suprafață înfăinată.

9. Umpleți fiecare bucată de aluat cu 2 linguri de umplutură de vită și 2 linguri de brânză amestecată, apoi pliați aluatul peste umplutură. Îndoiți marginile aluatului una peste alta, începând de la un capăt și terminând la celălalt, formând un sigiliu. Alternativ, apăsați marginile aluatului împreună cu vârful unei furculiţe pentru a sigila complet.

10. Ungeți empanadas cu amestecul de ou.

11. Așezați placa crisper în coșul friteuzei cu aer cald COSORI.

12. Selectați funcția Coacere, reglați temperatura la 195°C și timpul la 8 minute, apoi apăsați Start/ Pauză pentru preîncălzire.

13. Puneți empanadas în coșul preîncălzit.

14. Scoateți empanadas când sunt gata și ungeți din nou ușor cu amestecul de ou și apă cât sunt încă foarte fierbinți, apoi serviți cu cremă Mexicană sau smântână.

Alăturați-vă comunității noastre Facebook în creștere!

Friteuza cu aer cald COSORI - experiențe, sfaturi și rețete

Link