PORȚIE
24
BUCĂȚI
PREGĂTIRE
2
ore
PREPARARE
25
minute
INGREDIENTE
- 2 căni de făină universală
- ½ linguriță de sare kosher
- 1 cană de unt nesărat, rece și tăiat cuburi
- 170 g de cremă de brânză rece
- ⅓ cană de smântână
- 1 cană de zahăr brun
- 2 linguri de scorțișoară măcinată
- ½ cană de caise uscate, tocate fin
- 1 ou, bătut
- ¼ cană de zahăr, pentru presărat
Ustensile necesare:
- Robot de bucătărie
- Sucitor
- Pensulă pentru patiserie
PREPARARE
1. Puneți făina și sarea în bolul unui robot de bucătărie echipat cu accesoriul cu lamă și combinați ingredientele.
2. Adăugați untul, crema de brânza și smântâna. Amestecați până când untul și crema de brânza sunt uniform distribuite, iar bucățile de unt sunt foarte mici.
3. Așezați aluatul pe o suprafață ușor presărată cu făină, apoi împărțiți în 3 părți egale și formațo discuri.
4. Înveliți discurile de aluat strâns în folie alimentară și lăsați-le la frigider pentru 1 oră.
5. Amestecați într-un bol mediu zahărul brun, scorțișoara și caisele uscate.
6. Selectați funcția Preheat pe friteuză cu aer cald Cosori, setați temperatura la 175°C și apăsați Start/Pause.
7. Tapetați coșul cu hârtie de copt.
8. Scoteți discurile de aluat din frigider, îndepărtați folia și așezați-le pe o suprafață ușor presărată cu făină.
9. Întindeți fiecare disc cu un sucitor până când formați cercuri de aproximativ 0,6 cm grosime.
10. Întindeți ⅓ din umplutură pe fiecare cerc de aluat, lăsând o margine de 1,2 cm pe tot conturul.
11. Tăiați cercurile în 8 triunghiuri egale, ca pe o pizza. Începeți de la marginea mai lată și rulați fiecare triunghi, similar cu un croissant.
12. Așezați un lot de cornulețe în coșul friteuzei și puneți restul în frigider până când sunteți gata cu primul lot.
13. Ungeți partea de sus a rugelach-urilor cu oul bătut și presărați zahărul.
14. Selectați funcția Bake, setați temperatura la 175°C și timpul la 25 de minute, apoi apăsați Start/Pause.
15. Scoateți cornulețele din coș și lăsați-le să se răcească pe un grătar. Continuați să coaceți rugelach-urile în loturi, apoi serviți.