
PORȚIE
8
bucăți

PREGĂTIRE
20
de minute

COACERE
185
minute
INGREDIENTE
- 3 rânduri de coaste scurte de vită, tăiate în treimi (fiecare cu un os)
- Sare și piper, după gust
- ¼ cană făină albă
- 1 lingură ulei de măsline
- 5 căni supă de vită (fără sare)
- 2 căni vin roșu
- 1 cană ceapă tocată
- ½ cană morcovi tocați
- ½ cană țelină
- ¼ cană pătrunjel
- 4 căței de usturoi, tocați mărunt
- 2 foi de dafin
- 2 linguri unt
- 1 lingură pastă de roșii
- 2 lingurițe cimbru
- 2 lingurițe oregano
- 2 lingurițe rozmarin
PREPARARE
1. CONDIMENTAȚI coastele cu sare și piper, apoi tăvăliți-le prin ¼ cană de făină.
2. SCOATEȚI crisper plate-ul din coșul friteuzei.
3. SELECTAȚI funcția de preîncălzire, setați temperatura la 230°C și apăsați Start/Pauză.
4. AȘEZAȚI coastele direct în coșul preîncălzit și ungeți-le cu ulei de măsline.
5. SELECTAȚI funcția Air Fry, setați timpul la 5 minute și temperatura la 230°C, apoi apăsați Start/Pauză.
6. DIZOLVAȚI pasta de roșii în supa de vită și turnați amestecul peste coaste, urmat de vinul roșu.
7. ADĂUGAȚI restul ingredientelor în coș și asigurați-vă că oasele coastelor sunt orientate în sus.
8. SELECTAȚI funcția Coacere (Bake), setați temperatura la 180°C și timpul la 60 de minute, apoi apăsați Start/Pauză.
9. ÎNTOARCEȚI coastele pe lateral și reintroduceți coșul în friteuză.
10. SELECTAȚI din nou funcția Coacere, setați timpul la 60 de minute și apăsați Start/Pauză.
11. ÎNTOARCEȚI-LE la jumătatea timpului de coacere, apoi întoarcețile din nou când timpul se termină.
12. SELECTAȚI funcția Coacere încă o dată, setați temperatura la 190°C și timpul la 60 de minute, apoi apăsați Start/Pauză.
13. ÎNTOARCEȚI coastele la fiecare 15 minute pentru rumenire uniformă.
14. SCOATEȚI-LE când sunt gata și serviți-le fierbinți.