Prin utilizarea site-ului nostru, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor în conformitate cu Politica noastră privind cookie-urile.

Bile prăjite din brânză de capră cu compot de cireșe și busuioc

PORȚIE
4
PORȚII

PREGĂTIRE
2
ore

PREPARARE
6
minute

INGREDIENTE

  • 340 grame brânză de capră
  • 30 grame făină universală
  • 2 ouă mari, bătute
  • 119 grame pesmet panko
  • 2 lingurițe sare Kosher
  • Spray cu ulei

COMPOT DE CIREȘE ȘI BUSUIOC

  • 380 grame cireșe proaspete, fără sâmburi și tăiate pe jumătate
  • 6 frunze de busuioc, tocate
  • 60 mililitri apă
  • 2 linguri zahăr granulat
  • 1 lingură oțet balsamic

PREPARARE

1. Modelați brânza de capră în bile cu diametrul de 2,5 centimetri și așezați-le pe un platou sau o tavă.

2. Pregătiți o stație de pane cu făina într-un castron de dimensiuni mici, ouăle bătute într-un alt castron, iar panko și sarea într-un ultim castron.

3. Acoperiți bilele din brânză de capră tăvălindu-le mai întâi prin făină, apoi prin ou și apoi prin pesmet, apăsând delicat pesmetul cu palmele. Așezați bilele pane din brânză de capră pe tavă, apoi dați-le la congelator timp de 1 oră și 30 de minute.

4. Așezați ingredientele pentru compotul de cireșe și busuioc într-o cratiță de dimensiuni medii, la foc mic, și aduceți la fi erbere. Fierbeți timp de 5–8 minute, până când compotul s-a îngroșat și cireșele s-au desfăcut. Luați de pe foc și lăsați să se răcească.

5. Așezați placa de prăjire în coșul friteuzei cu aer cald COSORI.

6. Selectați funcția Air Fry (Prăjire cu aer cald), reglați temperatura la 195 °C și timpul la 6 minute, apoi atingeți Start/Pause (Pornire/Pauză) pentru preîncălzire.

7. Așezați bilele congelate din brânză de capră pe placa de prăjire preîncălzită și pulverizați-le pe toate părțile cu sprayul cu ulei.

8. Scuturați bilele din brânză de capră la jumătatea timpului de gătire. Mementoul pentru scuturare vă va anunța când să faceți acest lucru.

9. Scoateți bilele din brânză de capră când sunt gata și serviți-le cu compot de cireșe și busuioc alături.

Alăturați-vă comunității noastre Facebook în creștere!

Friteuza cu aer cald COSORI - experiențe, sfaturi și rețete

Link