Prin utilizarea site-ului nostru, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor în conformitate cu Politica noastră privind cookie-urile.

Bavetă mică cu chimichurri cu capere

PORȚIE
3
PORȚII

PREGĂTIRE
5
ore

PREPARARE
18
minute

INGREDIENTE

  • 680 grame bavetă mică
  • 60 mililitri ulei de măsline
  • 4 căței de usturoi, zdrobiți
  • 1 lime, cu coaja rasă și stoarsă
  • 1 lămâie, cu coaja rasă și stoarsă
  • Sare Kosher, după cum este necesar
  • Piper negru, după cum este necesar
  • Sare de mare grunjoasă, pentru decor

CHIMICHURRI

  • ½ legătură pătrunjel proaspăt
  • ½ legătură coriandru proaspăt
  • ½ șalotă mică, tocată grosier
  • 2 căței de usturoi, decojiți și zdrobiți
  • 1 lămâie, stoarsă
  • 2 linguri oțet din vin roșu
  • 1 lingură capere, clătite
  • ½ linguriță ardei roșu zdrobit
  • 236 mililitri ulei de măsline
  • Sare Kosher, după gust

ARTICOLE NECESARE

  • Pungă de plastic resigilabilă
  • Robot de bucătărie echipat cu accesoriu cu lamă

PREPARARE

1. Curățați baveta mică de orice piele albă sau grăsime în exces, apoi introduceți într-o pungă de plastic resigilabilă împreună cu uleiul de măsline, cățeii de usturoi, coaja de lime, zeama de lime, coaja de lămâie, zeama de lămâie, un vârf de cuțit mare de sare Kosher și câteva bucăți de piper negru. Sigilați punga și marinați la frigider timp de 4 ore.

2. Scoateți baveta mică marinată din frigider cu 30 de minute înainte de gătire pentru a se încălzi.

3. Așezați pătrunjelul, coriandrul, șalota, usturoiul, zeama de lămâie, oțetul, caperele și ardeiul roșu într-un bol al unui robot de bucătărie echipat cu accesoriu cu lamă. Amestecați la blender până când ingredientele sunt tocate fi n, apoi adăugați încet uleiul de măsline, cu motorul în funcțiune, până când tot uleiul este emulsionat. Asezonați după gust cu sare.

4. Așezați placa de prăjire în coșul friteuzei cu aer cald COSORI.

5. Selectați funcția Grill (Grătar), reglați temperatura la 220 °C și timpul la 18 minute, atingeți Shake (Scuturare), apoi atingeți Start/Pause (Pornire/Pauză) pentru preîncălzire.

6. Scoateți friptura din marinată, tamponați-o până la uscare cu prosoape din hârtie, apoi așezați-o pe placa de prăjire preîncălzită.

7. Întoarceți friptura la jumătatea timpului de gătire. Mementoul pentru scuturare vă va anunța când să faceți acest lucru.

8. Scoateți friptura când este gata și lăsați-o să se odihnească timp de 5–7 minute, apoi feliați-o perpendicular pe fi bră, presărați sare grunjoasă și serviți cu chimichurri cu capere.

Alăturați-vă comunității noastre Facebook în creștere!

Friteuza cu aer cald COSORI - experiențe, sfaturi și rețete

Link