
PORȚIE
8
PORȚII

PREGĂTIRE
96
minute

PREPARARE
15-30
minute
INGREDIENTE
Vinete coapte cu iaurt grecesc și usturoi
Pentru vinete
- 2 bucată Vinete
- 1 lingură Ulei de măsline
- 1/2 linguriță Bboia
- 1/2 linguriță Piper
- 1/2 linguriță Sare
- 1/2 linguriță Chimen
Pentru sos
- 1 bucată Usturoi
- 1 lingură Zeamă de lamaie
- 1 lingură Ulei de măsline
- 1/4 linguriță Sare
Somon în crustă de susan cu mix de legume
Pentru somon
- 2 bucată Somon file
- 1 lingură Sos de soia
- 1 lingură Muștar Dijon
- 1 lingură Ulei de măsline
- 1 lingură Miere
- 1/2 linguriță Ghimbir ras
- 3 lingură Susan
Pentru garnitură
- 1 bucată Dovlecel
- 1 bucată Ardei gras
- 1 bucată Morcov
- 1 bucată Ceapă
- 50 g Ciuperci
- 1 lingură Ulei de măsline
- 1 lingură Sos de soia
- 1/2 linguriță Usturoi pudră
- 1/2 linguriță Cimbru
Mere umplute cu fulgi de ovăz și scorțișoară
- 4 bucati Mere
- 50 g Fulgi de ovăz
- 1 linguriță Scorțișoară
- 2 lingură Nucă
- 2 lingură Miere
- 1 lingură Esență de vanilie
- 1 linguriță Unt topit
- 2 lungura Apă rece
- 1/8 linguriță Sare
PREPARARE
1. Spalăm vinetele și taie-le în felii groase de aproximativ 1 cm
2. Presarăm peste ele și lasă-le 10 minute să elimine excesul de apă.
3. Ștergem cu un prosop de hârtie.
4. Amestecăm într-un bol uleiul de măsline, boiaua, chimenul, piperul și sarea.
5. Ungem vinetele pe ambele părți.
6. Așezăm feliile de vinete în coș, într-un singur strat.
7. Gătim cu sare, piper, boia și usturoiul tocat mărunt și stropim cu zeama de lămâie.
8. Așazăm fileurile în coșul air fryer-ului, cu pielea în jos (dacă au piele).
9. Gătim 12-15 minute la 200°C cu optiunea Ayr fryer.
10. Amestecăm într-un bol iaurtul grecesc cu usturoiul ras, zeama de lămâie, uleiul de măsline, sarea și pătrunjelul tocat.
11. Gustăm și ajustăm condimentele după preferință.
12. Tamponăm fileurile de somon cu un prosop de hârtie pentru a îndepărta excesul de umiditate.
13. Amestecăm într-un bol sosul de soia, muștarul Dijon, mierea, uleiul de măsline, usturoiul granulat și ghimbirul ras.
14. Ungem somonul cu acest amestec pe toate părțile.
15. Presărăm semințele de susan pe o farfurie și tăvălim somonul în ele, presând ușor pentru a forma o crustă uniformă.
16. Așezăm fileurile de somon în coșul aparatului, cu pielea în jos.
17. Gătim timp de 8-10 minute la 200°C.
18. Taiem legumele în bastonașe.
19. Amestecăm într-un bol mare legumele cu uleiul de măsline, sosul de soia, usturoiul granulat și cimbrul.
20. Punem legumele în Air Fryer (după ce scoatem somonul) și le gătim 8-10 minute la 180°C.
21. Scobim merele.
22. Amestecăm fulgii de ovăz, scorțișoara, nucile mărunțite, esența de vanilie, mierea, sarea, untul topit și apa.
23. Umplem merele cu amestecul făcut.
24. Coacem la 180°C pentru 20 de minute.