Prin utilizarea site-ului nostru, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor în conformitate cu Politica noastră privind cookie-urile.

Vinete coapte cu iaurt grecesc și usturoi / Somon în crustă de susan cu mix de legume / Mere umplute cu fulgi de ovăz și scorțișoară

PORȚIE
8
PORȚII

PREGĂTIRE
96
minute

PREPARARE
15-30
minute

INGREDIENTE

Vinete coapte cu iaurt grecesc și usturoi

Pentru vinete

  • bucată  Vinete
  • lingură  Ulei de măsline
  • 1/2  linguriță  Bboia
  • 1/2  linguriță  Piper
  • 1/2  linguriță  Sare
  • 1/2  linguriță  Chimen

Pentru sos

  • bucată  Usturoi
  • lingură  Zeamă de lamaie
  • lingură  Ulei de măsline
  • 1/4  linguriță  Sare

Somon în crustă de susan cu mix de legume

Pentru somon

  • bucată  Somon file
  • lingură  Sos de soia
  • lingură  Muștar Dijon
  • lingură  Ulei de măsline
  • lingură  Miere
  • 1/2  linguriță Ghimbir ras
  • lingură  Susan

Pentru garnitură

  • bucată  Dovlecel
  • bucată  Ardei gras
  • bucată  Morcov
  • bucată  Ceapă
  • 50 g  Ciuperci
  • 1 lingură  Ulei de măsline
  • lingură  Sos de soia
  • 1/2  linguriță  Usturoi pudră
  • 1/2  linguriță Cimbru

Mere umplute cu fulgi de ovăz și scorțișoară

  • bucati  Mere
  • 50 g  Fulgi de ovăz
  • linguriță  Scorțișoară
  • lingură  Nucă
  • lingură  Miere
  • lingură  Esență de vanilie
  • linguriță  Unt topit
  • lungura  Apă rece
  • 1/8  linguriță  Sare

PREPARARE

1. Spalăm vinetele și taie-le în felii groase de aproximativ 1 cm

2. Presarăm peste ele și lasă-le 10 minute să elimine excesul de apă. 

3. Ștergem cu un prosop de hârtie.

4. Amestecăm într-un bol uleiul de măsline, boiaua, chimenul, piperul și sarea.

5. Ungem vinetele pe ambele părți.

6. Așezăm feliile de vinete în coș, într-un singur strat.

7. Gătim cu sare, piper, boia și usturoiul tocat mărunt și stropim cu zeama de lămâie.

8. Așazăm fileurile în coșul air fryer-ului, cu pielea în jos (dacă au piele).

9. Gătim 12-15 minute la 200°C cu optiunea Ayr fryer.

10. Amestecăm într-un bol iaurtul grecesc cu usturoiul ras, zeama de lămâie, uleiul de măsline, sarea și pătrunjelul tocat. 

11. Gustăm și ajustăm condimentele după preferință.

12. Tamponăm fileurile de somon cu un prosop de hârtie pentru a îndepărta excesul de umiditate.

13. Amestecăm într-un bol sosul de soia, muștarul Dijon, mierea, uleiul de măsline, usturoiul granulat și ghimbirul ras.

14. Ungem somonul cu acest amestec pe toate părțile.

15. Presărăm semințele de susan pe o farfurie și tăvălim somonul în ele, presând ușor pentru a forma o crustă uniformă.

16. Așezăm fileurile de somon în coșul aparatului, cu pielea în jos.

17. Gătim timp de 8-10 minute la 200°C.

18. Taiem legumele în bastonașe.

19. Amestecăm într-un bol mare legumele cu uleiul de măsline, sosul de soia, usturoiul granulat și cimbrul.

20. Punem legumele în Air Fryer (după ce scoatem somonul) și le gătim 8-10 minute la 180°C.

21. Scobim merele.

22. Amestecăm fulgii de ovăz, scorțișoara, nucile mărunțite, esența de vanilie, mierea, sarea, untul topit și apa.

23. Umplem merele cu amestecul făcut.

24. Coacem la 180°C pentru 20 de minute.

Alăturați-vă comunității noastre Facebook în creștere!

Friteuza cu aer cald COSORI - experiențe, sfaturi și rețete

Link