Prin utilizarea site-ului nostru, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor în conformitate cu Politica noastră privind cookie-urile.

Somon cu cartofi dulci și spanac

PORȚIE
2
PORȚII

PREGĂTIRE
30
minute

PREPARARE
15-30
minute

INGREDIENTE

Pentru somon

  • bucată  Somon file
  • lingură  Ulei de măsline
  • bucată  Usturoi tocat
  • lingură  Zeamă de lămâie
  • 1/4  linguriță  Sare
  • 1/4  linguriță  Piper
  • 1/2  linguriță  Boia

Pentru cartofi dulci

  • bucată  Cartofi dulci medii
  • lingură  Ulei de măsline
  • 1/2  linguriță  Sare
  • 1/2  linguriță Piper
  • 1/2  linguriță Boia
  • 1/2  linguriță Usturoi granulat

Pentru spanac

  • 200 g  Spanac
  • lingură  Ulei de măsline
  • 1 bucată  Usturoi tocat
  • lingură  Zeamă de lămâie
  • 1/4  linguriță  Sare
  • 1/4  linguriță Piper

PREPARARE

1. Spalăm cartofii dulci și-i taiem în felii groase sau în formă de wedges, fără a îndepărta coaja.

2. Amestecăm într-un bol feliile de cartof dulce cu uleiul de măsline, sare, piperul, boiaua și usturoiul granulat.

3. Așazăm cartofii în coșul air fryer-ului într-un singur strat.

4. Gătim la 200°C timp de 15-18 minute, agitând coșul la jumătatea timpului, până devin aurii și crocanți pe margini.

5. Tamponăm fileurile de somon cu un șervețel de hârtie pentru a absorbi excesul de umiditate.

6. Ungem feliile de somon ușor cu ulei de măsline pe ambele părți.

7. Condimentam cu sare, piper, boia și usturoiul tocat mărunt și stropim cu zeama de lămâie.

8. Așazăm fileurile în coșul air fryer-ului, cu pielea în jos (dacă au piele).

9. Gătim la 180°C timp de 8-10 minute, în funcție de grosimea fileului.

10. Încălzim într-un bol 1 lingura de ulei de măsline la foc mediu.

11. Adaugăm usturoiul tocat și-l călim 30 de secunde, până devine ușor auriu.

12. Adaugăm spanacul și-l gătim 2-3 minute, amestecând continuu, până se înmoaie.

13. Condimentăm cu sare, piper și zeama de lămâie.

Alăturați-vă comunității noastre Facebook în creștere!

Friteuza cu aer cald COSORI - experiențe, sfaturi și rețete

Link