Prin utilizarea site-ului nostru, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor în conformitate cu Politica noastră privind cookie-urile.

Somon cu broccoli și orez / Nuggets de pui cu fulgi de porumb

PORȚIE
4
PORȚII

PREGĂTIRE
64
minute

PREPARARE
15-30
minute

INGREDIENTE

Somon cu broccoli și orez

Pentru somon

  • 400 g  Somon file
  • lingură Ulei 
  • liguri  Suc de lămâie
  • bucată  Usturoi pisat
  • 1 linguriță Miere
  • 1/  linguriță Piper
  • 1/2  linguriță Sare

Pentru broccoli

  • 300 g  Broccoli
  • lingură  Ulei 
  • 1/2  linguriță  Sare
  • 1/2  linguriță Piper
  • 1/2  linguriță Usturoi pudră

Pentru orez

  • 100 g  Orez
  • 1/2  linguriță  Sare
  • 250 ml  Apă

Nuggets de pui cu fulgi de porumb

  • 300 g  Piept pui
  • linguriță  Sare
  • 1/2  linguriță Piper
  • 1/2  linguriță Boia
  • 1/2  linguriță Usturoi pudră
  • linguri  Făină
  • bucăți  Ouă
  • 150 g  Fulgi de porumb
  • lingură  Lapte

PREPARARE

1. Amestecăm într-un bol uleiul de măsline, sucul de lămâie, usturoiul pisat, sarea, piperul, boiaua și mierea.

2. Ungem fileurile de somon cu acest amestec și le lasăm la marinat 5-10 minute.

3. Așazăm somonul în coșul Air Fryer-ului, cu pielea în jos, și gătim la 180°C timp de 10-12 minute, până când devine auriu.

4. Tăiem broccoli în buchețele mici.

5. Amestecăm uleiul de măsline, sarea, piperul și usturoiul granulat.

6. Adaugăm broccoli-ul lângă somon în Air Fryer și gătime împreună când somonul mai are 5 minute de gătire.

7. Clătim bine orezul în apă rece până când apa devine limpede.

8. Punem într-o cratiță cu 250 ml apă și sare.

9. Aducem la punctul de fierbere, apoi reducem focul la minim și acoperim cu un capac.

10. Fierbem 12-15 minute.

11. Oprim focul și lasăm acoperit 5 minute pentru a absorbi toată apa.

12. Amestecăm ușor cu o furculiță înainte de servire.

13. Tăiem pieptul de pui în bucăți mici de aproximativ 3 cm, pentru a se găti uniform.

14. Condimentăm bucățile cu sare, piper, boia și usturoi granulat.

15. Pregătim trei boluri:Un bol cu făină.Un bol cu ouăle bătute cu laptele.Un bol cu fulgii de porumb zdrobiți grosier.

16. Tăvălim fiecare bucată de pui în făină, apoi în ou, și la final în fulgii de porumb.

17. Așazăm bucățile pe o tavă și le lasăm 5 minute să se fixeze crusta.

18. Gătim la 195°C timp de 12-15 minute.

Alăturați-vă comunității noastre Facebook în creștere!

Friteuza cu aer cald COSORI - experiențe, sfaturi și rețete

Link