
PORȚIE
12
PORȚII

PREGĂTIRE
135
minute

PREPARARE
15
minute
INGREDIENTE
Mini quche-uri cu branză și legume
- 150 g Făină
- 75 g Unt
- 2 lingură Apă rece
- 1/2 linguriță Sare
- 2 bucăți Ouă
- 100 ml Smântână
- 100 g Brânză de vacă
- 1/2 bucăți Ceapă
- 1/2 bucăți Ardei gras
- 1/2 bucăți Morcov
- 1/4 linguriță Sare
- 1/4 linguriță Piper
- 1/2 legatura Mărar
Falafel cu salata de roșii și castraveți
Pentru falafel
- 200 g Năut uscat
- 1 bucăți Ceapă mică
- 3 bucăți Usturoi
- 1 legatura Pătrunjel
- 2 linguri Făină ovăz / pesmet
- 1 linguriță Praf de copt
- 1/2 linguriță Sare
- 1/2 linguriță Piper
- 1/2 linguriță Boia
- 2 lingură Ulei de măsline
- 2 lingură Zeamă lămâie
Pentru salată
- 3 bucăți Roșii
- 1 bucată Castravete
- 1 bucată Ceapă mică roșie
- 1/4 bucată Ardei galben
- 1 lingură Ulei de măsline
- 1/4 linguriță Sare
Lava cake
- 100 g Ciocolată minim 55% cacao
- 50 g Unt
- 2 bucăți Ouă
- 40 g Zahăr
- 1 lingură Vanilie
- 30 g Făină
- 1 linguriță Cacao
- 1/8 linguriță Sare
PREPARARE
1. Amestecăm făina cu untul pănâ se formează ca un nisip.
2. Adaugăm apa și formăm aluatul.
3. Punem la rece pentru 30 minute.
4. Tăiem în cuburi mici: ceapa, ardeiul, mărarul.
5. Dăm pe răzătoarea cu ochiuri mici morcovul.
6. Punem într-un bol: ouăle, smântâna, branza, ceapa, ardeiul, morcovul, sarea, piperul, mărarul și le amestecăm.
7. Întindem aluatul pe masa înfăinată în strat subțire.
8. Decupăm cercuri cu un pahar sau inel metalic.
9. Punem cercurile în forme de silicon.
10. Umplem până la 3/4 cu umplutura.
11. Coacem la 180°C pentru 15 minute.
12. Punem într-un blender: năutul, ceapa, usturoiul, pătrunjelul, făina de ovăz, praful de copt, sarea, piperul și boiaua.
13. Condimentăm cu sare, piper și zeama de lămâie.