
PORȚIE
4
PORȚII

PREGĂTIRE
38
minute

PREPARARE
15-30
minute
INGREDIENTE
- 200 g Făină
- 100 g Zahăr
- 50 ml Ulei
- 1 linguriță Praf de copt
- 1/2 linguriță Bicarbonat
- 1/2 linguriță Scorțișoară
- 1/8 linguriță Sare
- 1 bucată Ouă
- 1 50 ml Lapte
- 1 linguriță Vanilie
- 50 g Nucă mărunțită
- 50 g Prune tocate
PREPARARE
1. Amestecăm într-un bol mare făina, zahărul, praful de copt, bicarbonatul, scorțișoara și sarea.
2. Batem într-un alt bol oul cu laptele, uleiul și vanilia.
3. Turnăm ingredientele lichide peste cele uscate și amestecăm ușor.
4. Adăugăm prunele uscate și nucile tocate, amestecând ușor.
5. Pregătim forme de brioșe din silicon sau hârtie și le umplem 3/4 din înălțimea lor cu aluat.
6. Așazăm formele în coșul air fryer-ului.
7. Coacem timp de 12-15 minute la 160°C.
8. Le lăsăm să se răcească 5 minute înainte de a le scoate din forme.