INGREDIENTE
Blatul de negresă
- 60 g zahăr brun
- 60 g făină
- 60 g unt topit
- 30 g cacao
- 1 ou
- 80 ml lapte gras
- 1/2 esență de rom
- 1/2 linguriță praf de copt
- un praf de sare
Crema de zahăr ars
- 1 cutie lapte condensat dulce (397 g)
- 1 ou
- 40 g cremă de brânză clasică
- 120 ml smântână dulce
- 1 esență vanilie
- un praf de sare
Pentru formă
- Unt pentru uns
- 2 linguri de sos caramel (50 g zahăr care se arde într-o tigaie, se pune o nucă de unt și se subțiază cu smântână dulce)
Mulțumim doamnei Lidia Șerbănescu pentru rețeta minunată!
PREPARARE
Ungem forma cu unt și pe fundul ei punem 2 linguri de sos caramel.
Într-un bol punem toate ingredientele pentru blatul negresă și amestecam bine cu mixerul de mână.
În alt bol punem toate ingredientele pentru crema de zahăr ars și amestecăm bine cu mixerul.
Turnăm în formă compoziția cu cacao, uniform, iar deasupra turnăm lichidul pentru crema de zahăr ars.
Se numește și prăjitură imposibilă, fiindcă în timpul coptului cele două straturi se schimbă între ele, blatul de negresă se ridică peste stratul de cremă de zahăr ars.
Din coșul aparatului Turbo Blaze am scos placa crisper și am pus 50 ml apă, am așezat cu grijă forma, am acoperir-o cu folie sau cu un capac și am setat AirFry 175° 30 min, apoi, fără acoperire, Bake 165°, 10 min.
Lăsați să se răcească bine, chiar la frigider, răsturnați pe farfurie, tăiați și bucurați-vă de un desert special. Deasupra puteți pune sos caramel.