INGREDIENTE
- 200 g făină – eu am înlocuit făina albă cu făină integrală
- 125 g zahăr – sau îndulcitor natural
- 75 g unt moale
- 1 ou
- 60 g bobițe ciocolată neagră
- 1 banană bine coaptă (100 g fără coajă)
- 4 g praf de copt
- 1 vârf cuțit sare
Mulțumim doamnei Lucica Mialca pentru rețeta minunată!
PREPARARE
Mixăm în robotul de bucătărie untul, zahărul și sarea până când obținem o cremă omogenă.
Adăugăm oul și mixăm până îl încorporăm perfect în crema de unt.
Curățăm banana, o zdrobim cu o furculiță și o adăugăm în crema de unt. Mixăm până la omogenizare.
Amestecam făina și praful de copt, o cernem și o adăugăm în mixul de unt și banane.
Mixăm până când obținem un aluat cremos, scoatem din robot aluatul într-un bol și adăugăm bobițele de ciocolată, amestecăm cu o spatulă până când le înglobăm perfect în aluat.
Preîncălzim friteuza cu aer cald la 205° C / 5 min.
Direct pe hârtia de copt, formăm cu ajutorul unui sac à poche, mici grămăjoare de aluat (cam de mărimea unei nuci) și le aplatizăm puțin.
Coacem în Friteuză cu aer cald Cosori Premium la program Desert 160° C / 5 min, apoi 150° C / 7 min.
Poftă bună!