INGREDIENTE
Pește
- 2 buc macrou proaspăt ( 500g a avut un pește)
- 2 lămâi
- 1 roșie
- Sare și piper
- Condiment de pește (opțional)
- 1 legătură de mărar proaspăt
Garnitură
- 4 cartofi tăiați cubulețe
- 4 morcovi tăiați rondele
- sare piper și o lingură de ulei
Sos
- 4 căței de usturoi
- 100 g maioneză (se poate înlocui cu iaurt)
- sare, piper
- un strop de ulei și pătrunjel tocat după gust
Mulțumim doamnei Larisa Berescu pentru rețeta minunată!
PREPARARE
Se pune sare, piper și condimente de pește pe fiecare macrou ( interior și exterior)
Tăiem roșia în jumătate, apoi fiecare jumătate o tăiem feliuțe subțiri
Crestăm adânc peștele doar pe o parte a acestuia, pentru a putea înfinge feliuțele de roșii. Tăietura trebuie să fie un pic pe diagonală și nu dreaptă.
Pregătim 2 bucăți de hârtie de copt pe care punem un pat din felii de lămâie cât e lungimea peștelui
Punem fiecare pește pe acele felii de lămâie și strângem ambele margini ale hârtiei de copt pentru a forma o bărcuță în care să stea peștele, răsucită bine la capete.
Se stoarce în fiecare bărcuță puțină zeamă de lămâie și se stropește cu puțin ulei.
Se gătește în friteuza cu aer cald Cosori Turbo Blaze la programul Air Fryer 170° - 30 min fără întoarcere.
Pentru garnitură, se amestecă tot într-un bol și se gătește la Air Fry 190° - 17 min.
Se poate mânca simplu așa împreună cu un sos de mujdei sau cu garnitura dvs. preferată.