
PORȚIE
8

PREGĂTIRE
15
minute

COACERE
8
minute
INGREDIENTE
- 40 g de făină
- 1 lingură de pudră de cacao neîndulcită
- ½ linguriță de praf de copt
- ⅛ linguriță de sare kosher
- 113 g de ciocolată semidulce, mărunțită
- 30 g de unt nesărat
- 1 ou, la temperatura camerei
- 50 g de zahăr granulat
- 50 g de zahăr brun închis
- ½ linguriță de extract de vanilie
- ½ linguriță de extract de mentă
- 40 g de fulgi de ciocolată semidulce
- 2 bomboane tradiționale de crăciun în formă de baston, zdrobite
AVEȚI NEVOIE DE:
- Mixer de mână
- Hârtie de copt
- Lingură pentru prăjitură
PREPARARE
1. BATEȚI împreună făina, pudra de cacao, praful de copt și sarea într-un bol mic.
2. PUNEȚIciocolata mărunțită și untul într-un bol care poate fi încălzit la microunde și încălziți la intervale de 30 de secunde până când se topește.
3. AMESTECAȚI oul, zahărurile, extractul de vaniliă și de mentă într-un castron mare. Bateți împreună la viteză medie-mare timp de aproximativ 3 minute, folosind un mixer manual.
4. ADĂUGAȚI amestecul topit de ciocolată și unt și amestecați la viteză mică până când se combină, apoi adăugați ingredientele uscate și amestecați la viteză mică până când se omogenizează.
5. ADĂUGAȚI fulgile de ciocolată. Aluatul rezultat trebuie să semene cu un aluat gros de brownie.
6. SELECTAȚI funcția Preîncălzire de pe aparatul de prăjit COSORI Air Fryer (dacă este disponibilă pe modelul dvs.), reglați temperatura la 160°C, apoi apăsați Start/Pauză.
7. TAPETAȚI coșul friteuzei cu hârtie de copt, apoi folosiți o lingură pentru prăjitură pentru a împărți aluatul în 4 porții, distanțate uniform pe hârtie.
8. SELECTAȚI funcția Bake, reglați temperatura la 160°C și timpul la 8 minute, apoi apăsați Start/Pauză.
9. SCOATEȚI fursecurile când sunt gata și presărați-le imediat cu bomboane tradiționale de crăciun zdrobite, cât sunt încă fierbinți.
10. LĂSAȚI prăjiturile să se răcească timp de 5 minute, apoi așezați-le pe un suport ca să se răcească complet.
11. REPETAȚI procesul de coacere cu restul aluatului, apoi serviți.