Prin utilizarea site-ului nostru, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor în conformitate cu Politica noastră privind cookie-urile.

Scones de afine cu ghimbir

PORȚIE
6
bucăți

PREGĂTIRE
10
minute

COACERE
12
minute

INGREDIENTE

  • 240 g făină
  • 50 g zahăr tos
  • 8 g praf de copt
  • 2 g sare
  • 85 g unt rece, tăiat în felii
  • 85 g afine proaspete
  • 3 g ghimbir proaspăt, ras fin
  • 113 ml de smântână
  • 2 ouă mari
  • 4 ml extract de vanilie
  • 5 ml apă

PREPARARE

1. CERNEȚI împreună într-un castron mare făina, zahărul,praful de copt și sarea.

2. ADĂUGAȚI la făină untul tăiat în bucăți, apoi frământați cu mâna sau cu un mixer până se fărâmițează.

3. ÎNCORPORAȚI afinele și ghimbirul în amestecul de făină. Apoi se lasă deoparte.

4. AMESTECAȚI smântâna, 1 ou și extractul de vanilie într-un bol separat.

5. ÎNCORPORAȚI amestecul de smântână în amestecul de făină, se amestecă până când aluatul devine omogen.

6. ÎNTINDEȚI aluatul la o grosime de 38 mm, după care se taie în felii egale.

7. UNGEȚI prăjitura cu amestecul de ou și apă. Se lasă să se odihnească pentru o vreme.

8. PORNIȚI funcția de preîncălzire pe friteuza cu aer cald Cosori și setați-o la 175 de grade.

9. AȘEZAȚI hârtia de copt în coș și așezați prăjiturile pe hârtia de copt.

10. COACEȚI prăjiturile timp de 12 minute la 175 de grade, până când devin aurii.

Alăturați-vă comunității noastre Facebook în creștere!

Friteuza cu aer cald COSORI - experiențe, sfaturi și rețete

Link