
PORȚIE
6
bucăți

PREGĂTIRE
10
minute

COACERE
12
minute
INGREDIENTE
- 240 g făină
- 50 g zahăr
- 8 g praf de copt
- 1 g sare
- 85 g unt rece, tăiat în felii
- 84 g căpșuni proaspete tăiate mărunt
- 120 ml de smântână
- 2 ouă mari
- 10 ml extract de vanilie
- 5 ml apă
PREPARARE
1. CERNEȚI într-un castron mare făina, zahărul, praful de copt și sarea.
2. ADĂUGAȚI la făină untul tăiat în bucăți, apoi se frământă cu mâna sau cu un mixer până se fărâmițează.
3. ÎNCORPORAȚI căpșunile în amestecul de făină. Apoi se lasă deoparte.
4. AMESTECAȚI smântâna, 1 ou și extractul de vanilie într-un bol separat.
5. ÎNCORPORAȚI amestecul de smântână în amestecul de făină, se amestecă până când aluatul devine omogen, apoi se întinde la o grosime de 38 mm.
6. TĂIAȚI prăjiturile cu un tăietor de patiserie la aceeași dimensiune.
7. UNGEȚI partea de sus a prăjiturilor cu amestecul de ou și apă. Se lasă să se odihnească pentru o vreme.
8. PORNIȚI funcția de preîncălzire pe friteuza cu aer cald Cosori și setați-o la 175 de grade.
9. AȘEZAȚI hârtia de copt în coș.
10. AȘEZAȚI prăjiturile pe hârtia de copt și coaceți-le timp de 12 minute la 175 de grade, până când devin aurii.