
PORȚIE
2
persoane

PREGĂTIRE
15
minute

COACERE
10
minute
INGREDIENTE
- 2 avocado, tăiate în cuișoare cu o grosime de 25 mm
- 50 g pesmet
- 2 g praf de usturoi
- 2 g praf de ceapă
- 1 g ardei iute afumat
- 1 g boia de ardei iute
- Sare și piper, după gust
- 60 g de făină integrală
- 2 ouă, bătute
- Spray de ulei
- Ketchup sau ranch, pentru a servi
PREPARARE
1. TĂIAȚI avocado în felii subțiri de 25 mm.
2. AMESTECAȚI într-un castron pesmetul, praful de usturoi, praful de ceapă, paprika afumată, piperul Cayenne, sarea și piperul.
3. ACOPERIȚI fiecare bastonaș de avocado cu făină, apoi înmuiați-i în oul bătut și, la final, tăvăliți-i în amestecul de pesmet.
4. SELECTAȚI opțiunea de preîncălzire de pe friteuza Cosori și apăsați butonul Start/Pause.
5. AȘEZAȚI chipsurile de avocado în friteuza preîncălzită, stropiți-le cu spray de ulei și prăjiți-le la 205 grade timp de 10 minute.
6. SCUTURAȚI chipsurile de avocado la jumătatea timpului de gătire și stropiți-le cu mai mult spray de ulei.
7. SERVIȚI cu ketchup sau sos ranch.