Prin utilizarea site-ului nostru, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor în conformitate cu Politica noastră privind cookie-urile.

Lasagna cu dovleac

PORȚIE
2
Persoane

PREGĂTIRE
20
minute

COACERE
20
minute

INGREDIENTE

  • 4 căni de dovleac, decojit, tăiat în cuburi mari 
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • ½ linguriță de sare Kosher
  • 1 frunză de dafin 
  • ½ linguriță de piper negru măcinat
  • ½ cană de ricotta din lapte integral 
  • ½ cană de parmezan, ras
  • ½ cană de lapte integral
  • ¼ linguriță de nucșoară măcinată 
  • 1 cană de ciuperci, tăiate felii subțiri 
  • 2 căței de usturoi, tocați mărunt 
  • 4 căni de frunze de spanac baby  
  • Paste lasagna, fierți al dente și tăiați în două 
  • 2 căni de mozzarella, mărunțită 
  • 1 linguriță de condimente italiene

Elemente necesare:

  • Robot de bucătărie
  • 2 tave pentru copt pâine

PREPARARE

1. Se amestecă dovleacul cu 1 lingură de ulei de măsline, ¼ linguriță de sare, 1 frunză de dafin și ¼ linguriță de piper negru măcinat. 

2. Selectați funcția Preîncălzire de pe friteuza cu aer Cosori, reglați temperatura la 200°C, apoi apăsați Start/Pauză. 

3. Puneți dovleacul în friteuza cu aer cald preîncălzit. 

4. Setați temperatura la 180°C și timpul la 22 de minute, apoi apăsați Start/Pauză. 

5. Scoateți dovleacul când este gata și lăsați-l deoparte să se răcească.  

6. Adăugați ricotta, dovleacul prăjit, ¼ cană parmezan, ¼ cană lapte și nucșoară într-un robot de bucătărie. Amestecați până când amestecul este neted. Dacă amestecul nu se poate întinde, adăugați mai mult lapte. 

7. Adăugați ciupercile, usturoiul și spanacul, precum și restul de ulei de măsline, sare și piper, într-o tigaie. Gătiți timp de 10 minute, până când ciupercile s-au rumenit și spanacul s-a ofilit, apoi dați-le deoparte pentru a se răci. 

8. Întindeți 2 linguri de amestec de ricotta și dovleac în fiecare tavă de copt pâine, apoi puneți pasta de lasagna. Adăugați amestecul de legume, apoi mozzarella acoperită cu condimente italiene și repetați până când ați ajuns sus. 

9. Se întinde amestecul de ricotta și dovleac pe ultimul strat și se acoperă cu mai multă mozzarella.

10. Se acoperă cu folie de aluminiu și se pune din nou în coșul prăjitorului cu aer. 

11. Setați temperatura la 180°C și timpul la 20 de minute, apoi apăsați Start/Pauză. 

12. Îndepărtați folia de aluminiu când mai sunt 3 minute pe cronometru. 

13. Se scoate lasagna când este gata și se ornează cu busuioc, apoi se servește.

Alăturați-vă comunității noastre Facebook în creștere!

Friteuza cu aer cald COSORI - experiențe, sfaturi și rețete

Link