
PORȚIE
3
persoane

PREGĂTIRE
5
minute

COACERE
23
minute
INGREDIENTE
- 6 ciuperci crimini foarte mari
- 45 ml ulei de măsline, împărțit
- 1⁄4 ceapă mare, tăiată în cubulețe
- 1 cățel de usturoi, tăiat mărunt
- 113 g de cârnați italieni dulci
- 14 g de pesmet în stil italian
- 58 g de brânză mozzarella, rasă plus încă un pic pentru topping
- 20 g de parmezan, ras
- 4 g pătrunjel, proaspăt tocat
- Sare și piper, după gust
PREPARARE
1. SCOATEȚI tulpinile ciupercilor din pălării. Se taie tulpina și se pune deoparte.
2. SCOATEȚI cu o lingură interiorul capacelor de ciuperci pentru a face mai mult loc pentru umplutură. Se dă deoparte.
3. ÎNCINGEȚI o tigaie la foc mediu spre mare și lăsați să se încălzească.
4. ADĂUGAȚI 20 ml de ulei de măsline, ciupercile feliate și ceapa tăiată în cubulețe. Se fierbe timp de 5 minute.
5. ADĂUGAȚI usturoiul și gătiți timp de 1 minut.
6. ADĂUGAȚI cârnații și gătiți până se rumenesc, aproximativ 5 minute, apoi se pune deoparte.
7. AMESTECAȚI cârnații cu pesmetul, mozzarella, parmezanul și pătrunjelul.
8. CONDIMENTAȚI cu sare și piper după gust.
9. UMPLEȚI complet ciupercile și acoperiți-le cu brânză mozzarella.
10. STROPIȚI ciupercile cu restul de ulei de măsline.
11. ALEGEȚI meniul de preîncălzire de pe friteuza Cosori, setați la 160 de grade și lăsați-o să se încălzească.
12. AȘEZAȚI ciupercile umplute în friteuza preîncălzită.
13. PRĂJIȚI ciupercile la 160 de grade timp de 12 minute, până când brânza devine aurie.