Prin utilizarea site-ului nostru, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor în conformitate cu Politica noastră privind cookie-urile.

Ciuperci cu cârnați

PORȚIE
3
persoane

PREGĂTIRE
5
minute

COACERE
23
minute

INGREDIENTE

  • 6 ciuperci crimini foarte mari
  • 45 ml ulei de măsline, împărțit
  • 1⁄4 ceapă mare, tăiată în cubulețe
  • 1 cățel de usturoi, tăiat mărunt
  • 113 g de cârnați italieni dulci
  • 14 g de pesmet în stil italian
  • 58 g de brânză mozzarella, rasă plus încă un pic pentru topping
  • 20 g de parmezan, ras
  • 4 g pătrunjel, proaspăt tocat
  • Sare și piper, după gust

PREPARARE

1. SCOATEȚI tulpinile ciupercilor din pălării. Se taie tulpina și se pune deoparte.

2. SCOATEȚI cu o lingură interiorul capacelor de ciuperci pentru a face mai mult loc pentru umplutură. Se dă deoparte.

3. ÎNCINGEȚI o tigaie la foc mediu spre mare și lăsați să se încălzească.

4. ADĂUGAȚI 20 ml de ulei de măsline, ciupercile feliate și ceapa tăiată în cubulețe. Se fierbe timp de 5 minute.

5. ADĂUGAȚI usturoiul și gătiți timp de 1 minut.

6. ADĂUGAȚI cârnații și gătiți până se rumenesc, aproximativ 5 minute, apoi se pune deoparte.

7. AMESTECAȚI cârnații cu pesmetul, mozzarella, parmezanul și pătrunjelul.

8. CONDIMENTAȚI cu sare și piper după gust.

9. UMPLEȚI complet ciupercile și acoperiți-le cu brânză mozzarella.

10. STROPIȚI ciupercile cu restul de ulei de măsline.

11. ALEGEȚI meniul de preîncălzire de pe friteuza Cosori, setați la 160 de grade și lăsați-o să se încălzească.

12. AȘEZAȚI ciupercile umplute în friteuza preîncălzită.

13. PRĂJIȚI ciupercile la 160 de grade timp de 12 minute, până când brânza devine aurie.

Alăturați-vă comunității noastre Facebook în creștere!

Friteuza cu aer cald COSORI - experiențe, sfaturi și rețete

Link