Chiftele japoneze

PORȚIE
4
bucăți

PREGĂTIRE
15
minute

COACERE
10
minute

INGREDIENTE

  • 473 g carne tocată
  • 15 ml ulei de susan
  • 18 ml pastă miso
  • 10 frunze proaspete de mentă, tăiate mărunt
  • 4 cepe, tăiate mărunt
  • 5 g sare
  • 1 g piper negru
  • 45 ml sos de soia
  • 45 ml mirin
  • 45 ml apă
  • 3 g zahăr brun

PREPARARE

1. AMESTECAȚI carnea tocată, uleiul de susan, pasta miso, frunzele de mentă, ceapa, sarea și piperul până când se combină bine.

2. UNGEȚI-VĂ pe mâini cu o cantitate mică de ulei de susan și formați chiftele cu diametrul de aproximativ 51 mm. Se fac aproximativ 8 bucăți.

3. DEPOZITAȚI chiftelele în frigider timp de 10 minute.

4. PREPARAȚI un sos pentru chiftele amestecând sosul de soia, mirin, apă și zahăr brun. Se dă deoparte.

5. SELECTAȚI funcția de preîncălzire de pe friteuza Cosori și apăsați butonul Start/Pauză.

6. AȘEZAȚI chiftelele răcite în friteuza preîncălzită.

7. SELECTAȚI meniul Steak (Friptură), setați-l pentru 10 minute și apăsați butonul Start/Pauză.

8. UNGEȚI chiftelele cu sos la fiecare două minute.

Alăturați-vă comunității noastre Facebook în creștere!

Friteuza cu aer cald COSORI - experiențe, sfaturi și rețete

Link
 
Prin utilizarea site-ului nostru, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor în conformitate cu Politica noastră privind cookie-urile.