
PORȚIE
12
persoane

PREGĂTIRE
30
minute

COACERE
8
minute
INGREDIENTE
Sos de ciocolată mexican
- 118 ml smântână pentru frișcă
- 170 g ciocolată mexicană tocată (sau ciocolată semi-dulce)
- 10 ml lichior de cafea
- 2 ml de extract de vanilie
- 1 g scorțișoară
Churros
- 118 ml apă
- 43 g unt nesărat
- 15 g zahăr granulat
- Un vârf de cuțit de sare
- 68 g făină simplă
- 1 ou mare, la temperatura camerei
- 2 ml de extract de vanilie
- Spray cu ulei de cocos
Zahăr cu scorțișoară
- 100 g zahăr granulat
- 5 g scorțișoară
Articole necesare
- Mixer electric de mână sau mixer vertical
- Pungă de patiserie prevăzută cu un dui mare în formă de stea
PREPARARE
1. Se încălzește smântâna într-o cratiță medie, la foc mediu- scăzut, până când începe să clocotească.
2. Combinați ciocolata, lichiorul de cafea, vanilia și scorțișoara într-un bol mediu.
3. Se toarnă crema fierbinte peste ciocolată și se lasă să stea timp de 1 minut.
4. Bateți până la omogenizare. Se lasă deoparte până când este gata de servire.
5. Așezați platoul crisper în coșul Cosori Smart Air Fryer.
6. Selectați funcția Air Fry, reglați temperatura la 190°C și timpul la 5 minute, apoi apăsați Start/Pauză pentru preîncălzire.
7. Amestecați apa, untul, zahărul și sarea într-o cratiță și încălziți la foc mediu-mare.
8. Opriți focul după ce untul s-a topit și a început să fiarbă, adăugați făina, apoi amestecați energic cu o lingură de lemn până când amestecul formează o bilă, aproximativ 2 minute.
9. Se transferă amestecul în bolul unui mixer vertical sau într-un bol mare și se lasă să se răcească timp de 4 minute.
10. Adăugați oul și extractul de vanilie în castron, în timp ce bateți la viteză mare timp de 3 minute, folosind un mixer electric de mână sau un mixer vertical, sau până când oul a fost bine încorporat și aluatul are un aspect neted.
11. Transferați aluatul într-o pungă de patiserie prevăzută cu un
dui mare în formă de stea.
12. Pulverizați platoul cu ulei de cocos.
13. Întindeți aluatul în fâșii de 10 centimetri lungime direct pe platoul crisper uns și tăiați capetele cu foarfeca.
14. Pulverizați ușor partea de sus a churros cu spray-ul de ulei de cocos.
15. Selectați funcția Air Fry, reglați temperatura la 190°C și timpul la 8 minute, apoi apăsați Start/Pauză.
16. Amestecați zahărul și scorțișoara într-un bol în timp ce se coc churros.
17. Scoateți când sunt gata, apoi aruncați imediat churros în amestecul de zahăr cu scorțișoară. Repetați procesul de gătire și de acoperire cu restul churrosilor.
18. Serviți churros cu sosul de ciocolată alături.