
PORȚIE
6
Persoane

PREGĂTIRE
15
minute

COACERE
12
minute
INGREDIENTE
- 340 g "carne de vită" măcinată pe bază de plante
- ½ șalotă medie, tăiată mărunt
- 3 g praf de usturoi
- 2 g piper negru
- 3 g de sare
- 2 g muștar uscat
- Un vârf de cuțit de piper cayenne
- Un vârf de cuțit de paprika afumată
- 15 g de pătrunjel proaspăt, tocat mărunt
- 3 ml de sos Worcestershire ( potrivit pentru vegani)
- 43 g de făină de migdale
- Spray de ulei
- 64 ml sos BBQ vegan, plus mai mult pentru servire
- Arpagic, tocat mărunt, pentru garnitură
PREPARARE
1. AMESTECAȚI "carnea de vită" măcinată cu șalota, praful de usturoi, piperul, sarea, muștarul uscat, boiaua, paprika, pătrunjelul, sosul Worcestershire și făina de migdale întrun castron mare, până când se combină bine.
2. ÎMPĂRȚIȚI amestecul în 12 porții și formați bile. Se dau la frigider pentru cel puțin 10 minute.
3. AȘEZAȚI chiftelele direct în coșul Cosori Smart Air Fryer, fără platoul crisper.
4. PULVERIZAȚI chiftelele cu spray de ulei
5. SELECTAȚI funcția Air Fry, reglați temperatura la 200°C și timpul la 12 minute, apoi apăsați Start/ Pauză.
6. SCOATEȚI când este gata
7. SE ÎNCĂLZEȘTE sosul BBQ într-o cratiță medie până când fierbe, apoi adăugați chiftelele.
8. AMESTECAȚI pentru a acoperi chiftelele.
9. LUAȚI de pe foc, decorați cu arpagic și serviți.