
PORȚIE
4
persoane

PREGĂTIRE
20
minute

COACERE
8
minute
INGREDIENTE
- ½ ceapă albă, tăiată mărunt
- 2 căței de usturoi
- 32 g de frunze de coriandru
- 1 cutie de fasole neagră, scursă și clătită
- 128 g de quinoa, gătită conform instrucțiunile de pe ambalaj
- 1 lămâie verde, curățată de coajă și de zeamă
- 15 g pastă de tomate
- 10 g de sare kosher
- 5 g de oregano uscat
- 3 g piper negru proaspăt măcinat
- 3 g de semințe de coriandru măcinate
- 3 g chimen măcinat
- 15 ml ulei de măsline
- Spray de ulei
Pentru servit
- 4 chifle de burger
- 32 g de frunze proaspete de coriandru
- Maioneză pe bază de plante
- ¼ ceapă roșie, tăiată felii subțiri
- Salată verde, tăiată, spălată și uscată
- 1 roșie Roma, tăiată felii subțiri
Articole necesare
- Robot de bucătărie dotat cu accesoriu cu lamă
PREPARARE
1. Puneți ceapa, usturoiul și frunzele de coriandru în bolul unui robot de bucătărie dotat cu accesoriul cu lamă.
2. Pulsați de mai multe ori până când amestecul este tocat fin, apoi adăugați fasolea neagră și mai apăsați de câteva ori până când se formează o pastă omogenă. Transferați amestecul într-un bol mediu.
3. Adăugați la amestecul de fasole neagră quinoa, coaja și sucul de lime, pasta de tomate, sarea, oregano, piperul, semințele de coriandru măcinate, chimenul și uleiul de măsline.
4. Se amestecă până când se distribuie uniform.
5. Modelați amestecul de fasole neagră în 4 chiftele de dimensiuni egale, împachetându-le bine pentru a vă asigura că rămân împreună în timpul gătitului.
6. Pulverizați chiftelele cu spray de ulei pe ambele părți.
7. Așezați chifteluțele direct în coșul Cosori Smart Air Fryer, fără platoul crisper.
8. Selectați funcția Air Fry, reglați temperatura la 195°C și timpul la 8 minute, apoi apăsați Start/ Pauză.
9. Întoarceți chifteluțele la jumătatea gătitului.
10. Scoateți-le când sunt gata și serviți-le pe chifle de burger cu coriandru, maioneză vegetală, felii de ceapă, salată verde și felii de roșii