PORȚIE
6
brioșe
PREGĂTIRE
10
minute
COACERE
12
minute
INGREDIENTE
Topping de firimituri
- 13 g zahăr alb
- 16 g zahăr brun deschis
- 1 g scorțișoară
- Un vârf de cuțit de sare
- 30 g unt nesărat, topit
- 30 g de făină simplă
Brioșe
- 100 g făină
- 49 g zahăr brun deschis
- 4 g praf de copt
- 1 g bicarbonat de sodiu
- 2 g scorțișoară
- 1 g sare de mare fină
- 98 g smântână
- 44 g unt nesărat, topit
- 1 ou
- 5 ml extract de vanilie
- Spray de ulei
Articole necesare
- Forme de silicon pentru brioșe sau o formă de brioșe individuale cu 6 cupe
PREPARARE
1. Amestecați toate ingredientele pentru toppingul de firimituri până când acestea formează firimituri consistente. Puneți deoparte.
2. Amestecați jumăta făina, zahărul brun, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, scorțișoara și sarea întrun bol mare.
3. Bateți smântâna, untul, oul și extractul de vanilie într-un castron separat până când se amestecă bine.
4. Amestecați ingredientele umede în cele uscate până când sunt bine combinate.
5. Pulverizați formele de brioșe cu spray de ulei și turnați aluatul până când formele sunt pline cu 3⁄4.
6. Presărați partea de sus a brioșelor cu toppingul de firimituri.
7. Așezați brioșele direct în coșul friteuzei cu aer comprimat, fără platoul crisper.
8. Selectați funcția Bake (Coacere), reglați temperatura la 150°C și timpul la 12 minute, apoi apăsați Start/Pauză.
9. Scoateți brioșele atunci când sunt gata și serviți-le calde.