Prin utilizarea site-ului nostru, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor în conformitate cu Politica noastră privind cookie-urile.

Cartofii ducesei

PORȚIE
4
Persoane

PREGĂTIRE
20
minute

COACERE
10
minute

INGREDIENTE

  • 473 mililitri lapte integral, fierbinte
  • 1 pungă de piure de cartofi instant (113 grame), unt și aromat cu ierburi
  • 2 linguri brânză parmezan, rasă
  • 2 gălbenușuri de ou
  • 1 cățel de usturoi, ras
  • Spray cu ulei

PREPARARE

1. TURNAȚI laptele fi erbinte într-un castron de dimensiuni medii cu piureul de cartofi instant și lăsați să stea timp de 5 minute pentru hidratare.

2. AMESTECAȚI piureul de cartofi și laptele până când nu se mai văd puncte uscate.

3. ÎNCORPORAȚI brânza parmezan rasă, gălbenușurile de ou și usturoiul până când sunt bine amestecate.

4. TĂIAȚI 12 pătrate de hârtie de pergament, cu dimensiunea de 5 x 5 centimetri fi ecare

5. MONTAȚI duiul în formă de stea pe poș, apoi umpleți-l cu amestec de cartofi .

6. MODELAȚI formele începând cu duiul lipit de hârtia de pergament, ridicând încet pentru a forma valuri ondulate. Opriți-vă când formele au înălțimea de 6,3–7,6 centimetri.

7. AȘEZAȚI formele pe o tavă de copt, apoi dați la congelator timp de 15 minute.

8. AȘEZAȚI  placa de prăjire în coșul friteuzei cu aer cald COSORI.

9. SELECTAȚI funcția Grill (Grătar), reglați temperatura la 205 °C și timpul la 10 minute, apoi atingeți Start/Pause (Pornire/ Pauză) pentru preîncălzire.

10. PULVERIZAȚI placa de prăjire preîncălzită cu spray cu ulei.

11. AȘEZAȚI pătratele de hârtie de pergament cu formele de cartofi pe placa de prăjire preîncălzită și acoperiți cu sprayul cu ulei.

12. SCOATEȚI când este gata și serviți.

Alăturați-vă comunității noastre Facebook în creștere!

Friteuza cu aer cald COSORI - experiențe, sfaturi și rețete

Link