De la puloverele confortabile la băuturile calde, există atât de multe lucruri de care ne putem bucura în sezonul de toamnă. Pentru a te ajuta să treci fără probleme la vremea mai răcoroasă, bucătarii noștri Cosori au pregătit 3 rețete de toamnă pe care să le încerci în friteuza cu aer cald.
Cotlete de porc condimentate cu Chutney de mere
Aceste cotlete de porc afumate sunt combinate cu un chutney dulce de mere pentru o cină simplă, dar delicioasă. Airfryer-ul conferă cotletelor de porc o crustă ușor crocantă la exterior, păstrându-le în același timp suculente și fragede în interior. Prăjite în doar 10 minute, aceasta este o rețetă pe care veți dori să o aveți la îndemână.
Porții: 2
Timp de pregătire: 22 minute
Timp de prăjire: 10 minute
Ingrediente pentru chutney de mere:
- ½ lingură de unt nesărat
- 2 mere, decojite și tăiate în cuburi de 1.5 cm
- 1 lingură de merișoare uscate
- 1 lingură de zahăr brun
- 1 lingură de oțet de cidru de mere
- ½ linguriță de ghimbir proaspăt ras
- ⅛ linguriță de muștar uscat măcinat
- Un vârf de cuțit de condimente măcinate
- Un vârf de cuțit de sare
- 2 crenguțe de cimbru, fără frunze
Ingrediente pentru cotlet de porc:
- 2 cotlete de porc cu os, cu grosimea de 2,5 cm
- 1 linguriță de sare
- ⅛ linguriță de ardei iute chipotle
- ¼ linguriță de praf de usturoi
- ¼ linguriță de coriandru măcinat
- ½ linguriță de piper negru
Pași:
1. Pregătiți chutney-ul de mere adăugând untul într-o cratiță mică, la foc mediu. Adăugați mărul și sotați-l timp de 4 minute. Adăugați restul ingredientelor pentru chutney și fierbeți amestecul. Reduceți focul la mic și fierbeți așa, cu capacul pus, timp de 8 minute, sau până când merele sunt moi. Păstrați chutney la cald în timp ce pregătiți cotletele de porc.
2. Selectați funcția Preîncălzire de pe friteuza cu aer cald Cosori și apăsați Start/Stop.
3. Condimentați ambele părți ale cotletelor de porc cu sare, ardei iute chipotle, praf de usturoi, coriandru și piper. Așezați cotletele de porc în coșul preîncălzit al aparatului.
4. Setați temperatura la 205°C și timpul la 10 minute, apoi apăsați Start/Stop.
5. Scoateți când temperatura internă a cărnii de porc ajunge la 63°C. Lăsați carnea de porc să se odihnească timp de 5 minute înainte de a o servi.
6. Serviți cu chutney de mere.
Dovleac prăjit în arțar cu rodie și fistic
Asociind dovleacul cu sirop de arțar, rodie și fistic, această garnitură sănătoasă va impresiona pe toată lumea, fiind în același timp rapidă și ușor de preparat. Siropul de arțar creează o caramelizare savuroasă pe dovleac, în timp ce rodiile și fisticul oferă o explozie de culoare.
Porții: 2
Timp de pregătire: 5 minute
Timp de prăjire: 15 minute
Ingrediente:
- 1 dovleac Delicata mic sau dovleac Butternut
- 1 lingură de ulei de măsline
- 1 lingură de sirop de arțar
- Sare și piper după gust
- 2 crenguțe de cimbru, fără frunze
- 2 linguri de semințe de rodie
- 2 linguri de semințe de fistic, prăjite și tocate mărunt
Pași:
1. Selectați funcția Preîncălzire de pe friteuza cu aer cald Cosori și apăsați Start/Stop.
2. Curățați dovleacul dacă folosiți Butternut. Tăiați inele de 0.5 cm. Stropiți cu ulei de măsline, sirop de arțar, condimentați cu sare, piper și frunze de cimbru, apoi amestecați.
3. Așezați dovleacul în coșul preîncălzit.
4. Selectați presetarea Root Vegetables (Legume rădăcinoase), reglați timpul la 15 minute și apăsați Start/Stop.
5. Scoateți dovleacul când este fraged și auriu. Așezați dovleacul pe o farfurie și presărați cu semințe de rodie și fistic.
Fursecuri Pumpkin Spice Latte
Aceste fursecuri sunt dulci și perfecte într-o zi de toamnă. Inspirate de aromele condimentului de dovleac și acoperite cu o glazură ușoară de cremă de brânză, copiii și adulții deopotrivă nu se vor putea sătura de aceste fursecuri moi și pufoase.
Porții: 15 fursecuri
Timp de pregătire: 40 minute
Timp de coacere: 8 minute
Ingrediente fursecuri:
- 1 unt nesărat, la temperatura camerei
- ½ cană de zahăr brun
- ½ cană de zahăr granulat
- 1 ou
- 1 linguriță de extract de vanilie
- ½ cană de piure de dovleac conservat
- 1½ căni de făină integrală de grâu
- 1¼ linguriță de condimente pentru plăcintă cu dovleac, plus mai mult pentru presărare
- ½ linguriță de bicarbonat de sodiu
- ½ linguriță de praf de copt
- ¼ linguriță de sare kosher
Ingrediente pentru glazura de cremă de brânză:
- 60g de cremă de brânză, înmuiată
- 2 linguri de unt nesărat, la temperatura camerei
- 1 cană de zahăr pudră
- Un vârf de cuțit de sare
- ½ linguriță de extract de vanilie
- ½ lingură de sirop de arțar
Pași:
1. Bateți împreună untul și zahărul într-un castron mare cu ajutorul unui mixer electric timp de 3 minute sau până când devin ușoare și pufoase. Adăugați oul, extractul de vanilie și piureul de dovleac și bateți până la omogenizare. Adăugați făina, condimentele pentru plăcintă cu dovleac, bicarbonatul de sodiu, praful de copt și sarea și amestecați cu o spatulă pentru a le combina. Puneți aluatul la frigider timp de 30 de minute.
2. Selectați funcția Preîncălzire de pe friteuza cu aer cald Cosori, reglați temperatura la 160 °C și apăsați Start/Stop.
3. Așezați o farfurie de hârtie (hârtie de copt normală) în coș. Formați din aluat bile și așezați-le în coș, la distanță pentru a nu se lipi una de alta.
4. Puneți la loc coșul.
5. Selectați presetarea Bake (Coacere) pe Cosori Air Fryer, reglați temperatura la 160°C și timpul la 8 minute, apoi apăsați Start/Stop.
6. Scoateți fursecurile și repetați cu aluatul rămas. Lăsați fursecurile să se răcească înainte de a le glazura.
7. Pregătiți glazura prin baterea împreună a tuturor ingredientelor pentru glazură timp de 3 minute sau până când devine ușoară și pufoasă. Înghețați partea de sus a prăjiturilor și presărați cu condimente suplimentare pentru plăcintă cu dovleac.
Mini plăcinte cu dovleac
4 Porții
Timp de pregătire 5 Min
Timp de coacere 13 Min
Ingrediente:
- 4 cruste pentru tarte din biscuiți graham gata cumpărate din magazin
- 210 g (1 cană) de piure de dovleac
- 200 ml de lapte condensat îndulcit
- 1 ou mare
- ¼ linguriță de condimente pentru plăcintă de dovleac
- ¼ linguriță de sare kosher
Pași:
1. Amestecați împreună toate ingredientele pentru umplutură până se omogenizează. Turnați amestecul uniform în crusta de biscuiți graham pregătită.
2. Așezați mini plăcintele cu dovleac în friteuza cu aer cald preîncălzită.
3. Setați temperatura la 150°C, timpul la 13 minute, apoi apăsați Start/Stop.
4. Scoateți plăcintele atunci când umplutura este gata în mare parte.
5. Lăsați plăcintele să se răcească la temperatura camerei, apoi puneți-le la frigider până când sunt gata de servire.
6. Ornați cu frișcă sau cu nuci pecan tocate mărunt.