Orezul este unul dintre cele mai populare alimente de bază din lume și poate că nu este o exagerare să spunem că este unul dintre cele mai importante cereale! De aceea, în multe țări, orezul face parte din dieta zilnică și hrana principală a peste 60 la sută din umanitate.Nu este de mirare, deoarece valoarea sa nutritivă este comparabilă cu proteinele animale și există o varietate extrem de mare de soiuri care pot fi folosite pentru a face o varietate de feluri de mâncare sănătoase.
În plus, experții consideră că orezul ar trebui să devină parte din dieta zilnică, deoarece conține mult potasiu, magneziu, fier și este, de asemenea, bogat în fibre.Consumând orez, se poate obține o mai mare senzație de sațietate, care poate ajuta și la dietă.
De ce poți mânca orezul în diferite moduri?
În mintea publicului, probabil că împărțim diferitele tipuri de orez în două grupuri mari. Unul este orezul cu bob lung cultivat în climă tropicală, care reprezintă cea mai mare parte a comerțului global cu orez, iar celălalt este soiul cu bob scurt, mai lipicios, cultivat în climă mai rece. Dar chiar și în cadrul acestor două grupuri principale, distingem aproape două sute de tipuri de orez la nivel mondial, cum ar fi orezul sălbatic, brun, negru, prefiert, basmati, iasomie, arborio sau sushi. Când sunt gătite corespunzător, aceste boabe, de diferite texturi, pot face garnituri delicioase, dar pot sta și singure, fie la micul dejun, la prânz sau la cină.
Din fericire, cele mai obișnuite tipuri de orez se găsesc acum pe rafturile magazinelor sau piețelor, dar pentru tipuri speciale, poate fi necesar să vizitezi un magazin gourmet.
Ei bine, atunci vine partea complicată, pentru că, deși o putem cumpăra deja, există și metode diferite de gătit pentru diferite orezuri. De aceea, știința gătirii orezului nu este atât de simplă.
Dacă încercăm pe aragaz, trebuie să ținem cont de faptul că există multe șanse de eroare, deoarece orezul poate fi umed, fiert excesiv sau ars. Pentru a face bine, trebuie să stăm constant lângă aragaz și să amestecăm orezul. Cu toate acestea, ar fi mult mai bine să facem altceva în acest timp și să încredințăm sarcina unei mașini care, datorită nenumăratelor sale funcții presetate, va îndeplini perfect această sarcină pentru noi.
Care poate fi acest aparat?
Fierbătorul de orez multifuncțional COSORI de 5 litri este un astfel de aparat, cu ajutorul căruia putem obține gustul și textura perfectă prin apăsarea unui singur buton. Datorită programelor automate, procesul de gătire a orezului este simplu și rapid. Trebuie doar să pui orezul și apa în oală de gătit, apoi să apeși butonul dorit, iar dispozitivul face treaba pentru tine.
Dar de ce îl numim multifuncțional? Pentru că un total de 18 funcții diferite ne ajută să facem prepararea fulgii de ovăz, mei, orez sau quinoa, floare la ureche, dar chiar și legumele aburite și supa cremă pot fi preparate cu ușurință în aparat. În fierbătorul multifuncțional de orez COSORI, putem pregăti cu ușurință un fel principal complet, cum ar fi acest Orez cu roșii și condimente, sau o garnitură incitantă, cum ar fi Varză roșie călită & mere. Dar nu ne dezamăgește nici dacă ne dorim un desert, pentru că putem face cu ușurință acest Terci de gris & compot de căpșuni și cimbru. Fierbătorul de orez Multifuncțional Cosori ne poate ajuta să pregătim aceste preparate delicioase!
În plus, utilizarea aparatului de gătit orez multifuncțional COSORI este ușor de utilizat, datorită afișajului LED ușor transparent și nu trebuie să ne facemi griji cu privire la spălare, deoarece toate accesoriile lui pot fi curățate cu ușurință separat și introduse în mașina de spălat vase. Deci și curățarea este ușoară!
Majoritatea dintre noi nu se străduiesc să ajungă la perfecțiune la masă în timpul săptămânii, de cele mai multe ori vrem doar să mâncăm rapid mâncare delicioasă și sănătoasă. Cerealele bine gătite, cum ar fi orezul, ovăzul sau meiul pot fi surprinzător de umplute de la sine.