Cu cuptoarele cu aer cald COSORI, putem pregăti rapid mese sănătoase, astfel încât familia să poată mânca alimente delicioase cu investiții energetice minime. Dar, ca în toate domeniile vieții, și aici contează mult experiența! La început, sigur că vom face unele greșeli.
Le-am adunat pe cele mai des apărute, pentru a nu fi nevoit să dai peste ele!
Nu-l așezăm în locul ideal în bucătărie
Mereu avem grijă să așezăm cuptorul cu aer cald într-un loc unde să îl putem accesa ușor, deoarece există șansa ca acesta să fie folosit zilnic. Să nu-l așezăm aproape de perete sau alte suprafețe, lăsând suficient spațiu pentru acesta.
Folosim prea mult ulei
Mulți fac greșeala de a marina carnea în prea mult ulei înainte de a găti sau de a turna mult ulei pe carnea sau legumele din coș, temându-se că se va usca. Când de fapt, câteva picături ar fi suficiente. Cantitatea mare de ulei se încălzește în câteva minute, apoi stropește înainte și înapoi în interiorul aparatului din cauza circulației aerului cald. Astfel și rezistențele vor deveni murdare, uleioase, iar curățarea va necesita energie suplimentară. Sigur nu am vrea asta…
Îl folosim pentru a pregăti alimente care nu sunt potrivite pentru un cuptor cu aer cald
De exemplu, trebuie să fim atenți la frunzele de spanac sau la brânza rasă, pentru că cu ajutorul aerului fierbinte pot ajunge ușor pe rezistențe, una câte una, și se pot arde. Așa că dacă plănuim să punem vreuna dintre ele pe pizza, să ne asigurăm că nu se va lipi pe rezistențe.
Nu preîncălzim airfryer-ul
În timp ce pregătim mâncarea, să nu ezităm să pornim cuptorul cu aer cald, așa cum am face și cu un cuptor convențional. Durează doar 5 minute, dar acest lucru va scurta timpul de gătire și va face mâncarea și mai crocantă.
Nu curățăm coșul în mod regulat
Merită să ștergem coșul cu un prosop de hârtie după fiecare utilizare. Chiar dacă simțim că mașina abia a fost atinsă de murdărie. Prevenirea este mai bună decât a lăsa resturile să se usuce. Cu asta, păstrăm starea inițială a cuptorului și este mult mai igienic să pregătim mâncarea într-un airfryer curat.
Pregătim prea multă mâncare în coș
Este important ca aerul să aibă posibilitatea să circule în interiorul airfryerului, așa că nu trebuie să îngrămădim alimentele una peste alta, pentru că atunci nu se vor putea găti uniform și frumos. Deoarece timpul de gătire este semnificativ mai scurt în friteuza cu aer cald în comparație cu cuptoarele convenționale, dacă gătim în cuptorul nostru COSORI în mai multe runde, nu ne este mai rău. Mai mult decât atât, pe masa noastră va fi mereu mâncare proaspătă.
Lăsăm grăsimea să ardă pe coș
Dacă pregătim un fel de mâncare cu un conținut ridicat de grăsimi, din care grăsimea va picura, merită să punem puțină apă în fundul coșului exterior, pentru ca atunci când grăsimea picură, să nu se ardă pe coș. De asemenea, să nu pulverizăm ulei în coș în timpul gătitului, deoarece se poate arde cu ușurință pe interior. Deși cuptoarele cu aer cald COSORI sunt echipate cu un strat antiaderent, merită să urmăm aceste sfaturi pentru a ne scuti de un proces de curățare mai lung.
În zilele de azi, friteuza cu aer cald nu mai este considerată deloc o curiozitate, de fapt face parte practic din dotarea standard din multe bucătării. Gătitul cu aer cald este într-adevăr o invenție practică care ne transformă în mod eficient și pozitiv obiceiurile în bucătărie. Cu cuptoarele cu aer cald COSORI putem pregăti preparate sănătoase rapid.