Există câteva lucruri practice de știut înainte de a utiliza friteuza cu aer cald pentru prima dată. De exemplu, este o idee bună să știți ce programe pot fi folosite în cazul diferitelor ingrediente și ce rețete sunt disponibile, pentru o experiență de coacere și gătit totul nouă.
În acest articol, vom împărtăși cu Dvs. aceste aspecte esențiale.
1. Este recomandabil să citiți instrucțiunile de utilizare înainte de utilizare
Poate părea banal, dar înainte de a utiliza friteuza cu aer cald pentru prima dată, este o idee bună să citiți instrucțiunile care au venit împreună cu aparatul. Pentru că fiecare friteuză cu aer cald poate avea caracteristici diferite pe care este util să le cunoașteți bine.
Mai mult, chiar și sfaturile privind diverse programe și funcții generale sunt disponibile în ghidul utilizatorului.


2. Esența folosirii unei friteuze cu aer cald
Friteuza cu aer cald, care a devenit din ce în ce mai populară în ultimii ani, nu este altceva, decât un cuptor mic cu convecție, care asigură rezultate de coacere impecabile. Ingredientele necesare trebuie puse în coș, ținând cont că unele modele au două coșuri.
Odată ce ingredientele au fost așezate în coș, selectați programul corespunzător și puteți începe coacerea. Friteuza cu aer cald Cosori Premium, are 2 coșuri care pot fi clătite cu ușurință în chiuvetă sau spălate în mașina de spălat vase.
3. Selectarea programului potrivit în cazul friteuzei cu aer cald
Fiecare model are propriile sale caracteristici, așa că ar trebui să aruncați o privire mai atentă asupra caracteristicile friteuzei cu aer cald alese, citind manualul de instrucțiuni. De obicei, există o varietate de programe presetate din care să alegeți, care pot fi alese folosind butoanele ecranului, cu funcțiile ecranului tactil sau o aplicație compatibilă cu airfryer-ul Cosori Smart.
Este indicat să selectați programul în funcție de mâncarea pe care doriți să o pregătiți. Sunt disponibile programe diferite pentru pui, carne de vită, bacon, cartofi prăjiți, fructe de mare și alimente congelate, printre altele. Se recomandă proiectarea preparatului în funcție de capacitatea friteuzei cu aer cald.

4. Cum se utilizează programele manuale
La majoritatea modelelor de friteuze cu aer cald, timpul și temperatura pot fi reglate după plac, ușurând adaptarea la mâncarea pe care o pregătiți. Cu atât mai mult, cu cât diferitele ingrediente necesită temperaturi și perioade de coacere diferite.
Prin urmare, alegeți setarea care se potrivește cel mai bine ingredientelor. Friteuzele cu aer cald au adesea și o funcție de preîncălzire care încălzește aparatul înainte de utilizare. Sau un program special poate menține mâncarea caldă după gătire.
5. Sursa excelentă pentru rețete delicioase
Când cumpărați o friteuză nouă cu aer cald, o broșură de rețete este de obicei o parte al pachetului, împreună cu aparatul. Aceasta poate oferi acces la o multitudine de rețete delicioase, care pot fi preparate cu ușurință cu ajutorul unei friteuze cu aer cald, ușurând pregătirile.
Chiar și programele presetate pot ajuta la pregătirea corectă a alimentelor, ca o versiune mai sănătoasă a tigăii clasice. Folosind mai puțin ulei decât de obicei pentru prăjit și gătit.

6. Nu ratați prepararea cartofilor prăjiți clasici
Cartofii prăjiți sunt un preparat clasic care se potrivește perfect friteuzei cu aer cald. Când prăjiți cartofi prăjiți, de obicei trebuie să folosiți mult ulei, deoarece uleiul vă oferă suprafața crocantă care o dorește majoritatea oamenilor.
În schimb, friteuza cu aer cald folosește doar aer cald, dar ajută la obținerea aceluiași rezultat fenomenal. Pentru delicatese de prima clasă, este recomandat să folosiți doar ulei minim.
Puneți ingredientele direct pe tavă și selectați programul presetat pentru cartofi prăjiți. Cartofii prăjiți vor avea un gust aproape ca cele preparate într-o tigaie, dar mâncarea este pregătită cu aproape 90% mai puțină grăsime.
7. De câte coșuri avem nevoie în friteuza cu aer cald?
Puteți alege între modele cu unul sau două coșuri. Avantajul friteuzei cu aer cald cu două coșuri este că puteți găti mai multe feluri o dată. La majoritatea modelelor, tot ce trebuie să faceți este să deschideți coșul și apoi să adăugați ingredientele, să alegeți un program presetat sau să începeți să coaceți cu o setare manuală.
Unele modele au și un rezervor de grăsimi care vine cu coșul. Este recomandabil să citiți instrucțiunile de utilizare pentru a vă asigura că îl utilizați corect.


8. Informații despre utilizarea uleiului
În cele mai multe cazuri, nu este necesar să folosiți ulei atunci, când utilizați o friteuză cu aer cald. Acest lucru va face mâncarea mai sănătoasă decât dacă le-ați prepara într-o tigaie. Nu este nevoie să folosiți ulei atunci când utilizați o friteuză cu aer cald, cu toate acestea, folosind spray-uri de ulei puteți oferi alimentelor o textură și mai crocantă.
Unele modele sunt concepute pentru a reduce conținutul de grăsimi din alimente. Majoritatea alimentelor conțin grăsimi naturale. Friteuza cu aer cald ajută la eliminarea acestor grăsimi din ingrediente. Prin urmare, mâncarea poate fi mult mai sănătoasă decât în cazul prăjirii tradiționale.
9. Sfaturi pentru întreținerea friteuzei cu aer cald
Citiți manualul de instrucțiuni înainte de a utiliza dispozitivul pentru prima dată. Conține informații importante de întreținere. Înainte de prima utilizare, este recomandabil să verificați dacă toate piesele sunt prezente.
Aparatul trebuie curățat după utilizare, dar este important să lăsați friteuza cu aer cald să se răcească înainte de a începe curățarea. Apoi scoateți diferitele părți pentru procesul de curățare. Asigurați-vă că verificați dacă piesele pot fi spălate în mașina de spălat vase.
Piesele pot fi curățate și manual. De asemenea, puteți curăța elementul de încălzire pentru a îndepărta reziduurile ale prăjirii.

10. Sfaturi pentru utilizarea hârtiei și foliei de copt
Mulți se întreabă dacă hârtia de copt și folia pot fi folosite într-o friteuză cu aer cald. Răspunsul este da și este cu siguranță o soluție înțeleaptă pentru a evita spălarea inutilă sau prea frecventă. Cu toate acestea, trebuie să vă asigurați că hârtia de copt nu atinge elementul de încălzire, deoarece se poate arde.
Așezați folia sau hârtia de copt în coș și așezați ingredientele pe el. Împingeți coșul înăuntru și începeți să coaceți. Când mâncarea este gata, scoateți coșul și aruncați hârtia / folia de copt.