Prin utilizarea site-ului nostru, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor în conformitate cu Politica noastră privind cookie-urile.

Spicy Empanadas

PORȚIE
12
persoane

PREGĂTIRE
20
minute

COACERE
25
minute

    INGREDIENTE

  • 1 lingură de ulei de măsline 
  • 1 cană de cartofi dulci, rași
  • ¼ cană de ceapă galbenă, rasă 
  • 1 morcov, ras 
  • 3 căței de usturoi, tocați mărunt 
  • 1 cutie de roșii tăiate cubulețe
  • ½ kilogram de carne de vită măcinată 
  • 1 lingură de pătrunjel, tocat 
  • ¼ cană de măsline verzi, tocate 
  • ¼ cană de nuci de pin 
  • 2 lingurițe de sare Kosher 
  • ½ linguriță de scorțișoară măcinată
  • ½ linguriță de coriandru măcinat 
  •  ½ linguriță de cuișoare măcinate
  • Chimichurri, pentru servire 
  • 2 ouă mari 
  • Apă, după cum este necesar
  • pentru aluat
  • 3 căni de făină, plus mai mult pentru a pudra suprafața
  • ½ linguriță de sare Kosher 
  • 10 linguri de unt nesărat, înmuiat la temperatura camerei

Elemente necesare

  • Robot de bucătărie
  • Vergea
  • Perie de patiserie

PREPARARE

1. Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie mare la foc mediu-mare. Adăugați cartoful dulce, ceapa și morcovul și gătiți timp de 3-4 minute, amestecând des, până când cartofii și morcovii se înmoaie.

2. Adăugați usturoiul și roșiile și amestecați pentru a le combina, apoi adăugați carnea de vită și desfaceți carnea de vită cu o lingură sau o spatulă până când se rumenește și este bine gătită.

3. Adăugați restul ingredientelor în amestecul de carne de vită, apoi fierbeți la foc mic timp de 10 minute sau până când cea mai mare parte a umezelii a dispărut. Scoateți cratița de pe foc pentru a lăsa să se răcească ușor.

4. Puneți făina și sarea în bolul unui robot de bucătărie și amestecați-le, apoi adăugați untul și amestecați din nou.  Amestecați oul și apa puțin câte puțin până când aluatul se adună și formează un aluat zgrunțuros.

5. Întoarceți aluatul pe o suprafață ușor tapetată cu făină și strângeți-l cu ajutorul mâinilor, adăugând mai multă apă dacă este nevoie, puțin câte puțin. Aluatul va fi gata de utilizare atunci când va fi neted și nu va fi lipicios, dar nici sfărâmicios sau uscat. Se pune la frigider învelit în folie de plastic până când este gata de utilizare.

6. Scoateți aluatul din frigider, împărțiți aluatul în porții și păstrați-le acoperite până când sunteți gata de utilizare.

7. Bateți un ou și 1 lingură de apă într-un castron mic, cu acest amestec veți unge partea de sus a empanadelor înainte de a le pune în air fryer.

8. Întindeți porțiunile de aluat în rondele cu grosimea de ¼ până la ⅛ cm, folosind un vergea de bucătărie pe o suprafață presărată cu făină. Umpleți fiecare rundă de aluat cu 2 linguri de umplutură, apoi îndoiți aluatul peste umplutură.

9. Îndoiți marginile aluatului unul peste celălalt, începând de la un capăt și terminând cu celălalt, pentru a le sigila. Alternativ, apăsați marginile aluatului împreună cu vârfurile unei furculițe pentru a le închide.

10. Ungeți partea de sus a empanadelor cu amestecul de ouă și apă.

11. Selectați funcția Preheat (Preîncălzire) de pe COSORI Air Fryer, reglați temperatura la 190°C, apoi apăsați Start/Pauză.

12. Așezați empanadele în coșul cuptorului cu aer cald.

13. Setați temperatura la 190°C și timpul la 8 minute, apoi apăsați Start/Pauză.

14. Scoateți empanadele atunci când sunt gata și ungeți-le din nou ușor cu spumă de ou pentru strălucire, cât timp sunt încă foarte fierbinți, apoi serviți-le cu chimichurri alături.

Alăturați-vă comunității noastre Facebook în creștere!

Friteuza cu aer cald COSORI - experiențe, sfaturi și rețete

Link