
PORȚIE
2-4
persoane

PREGĂTIRE
250
minute

COACERE
10
minute
INGREDIENTE
- 123 g iaurt grecesc
- 20 ml ulei de măsline
- 2 g ardei
- 1 g chimen
- 1 g ardei roșu zdrobit
- Sucul și coaja de la 1 lămâie
- 5 g sare
- 1 g piper negru proaspăt măcinat
- 4 căței de usturoi, mărunțiți
- 454 g pulpe de pui dezosate, fără piele, tăiate în bucăți de 38 mm
- 2 țepușe de lemn, tăiate în două
- Spray de ulei
PREPARARE
1. AMESTECAȚI într-un castron mare iaurtul, uleiul de măsline, paprika, chimenul, ardeiul roșu, zeama și coaja de lămâie, sarea, piperul și usturoiul.
2. ACOPERIȚI puiul cu marinadă și lăsați la odihnit la frigider pentru cel puțin 4 ore.
3. SELECTAȚI opțiunea de preîncălzire și apăsați butonul Start/Pause.
4. TĂIAȚI pulpele de pui marinate în bucăți de 388 mm și așezați-le pe țepușe.
5. AȘEZAȚI frigăruile în friteuza preîncălzită și stropiți-le cu ulei.
6. PRĂJIȚI la 205 grade timp de 10 minute.