Ingrediente:
-
2 vinete mici (au cântărit, împreună, 475 de grame)
- 4 linguri de ulei de măsline extravirgin
- 250 de grame de carne tocată de vită
- 1 ceapă de mărime medie (50 de grame)
- 1 cățel de usturoi
- 1 vârf de cuțit de oregano uscat
- baton de scorțișoară
- 1 ardei gras roșu (sau kapia)
- 2 roșii mari (500 de grame) sau 2 lingurițe cu vârf de pastă de tomate
- pătrunjel verde tocat
- sare
- piper negru proaspăt măcinat
Sos bechamel:
- 10 grame de făină (1 lingură rasă)
- 10 grame de unt
- 150 de mililitri de lapte fierbinte
- sare și nucșoară
- 1 ou
- 100 de grame de brânză mozzarella maturată, rasă (grecii folosesc kefalotyri)
Pentru rețeta detaliată și mai multe trucuri, vă rugăm să vizionați clipul!
Poftă bună!