PORȚIE
8
persoane
PREGĂTIRE
15
minute
COACERE
70
minute
INGREDIENTE
- 2 linguri de ulei de măsline
- 1 ceapă, feliată subțire
- Sare, după gust
- 4 linguri de oțet balsamic, împărțite în două
- 1 lingură de zahăr brun închis
- 2 mere, decojite, fără miez, și feliate subțire
- 1 varză roșie mare, tăiată în sferturi, și feliată subțire
- ¼ linguriță de ienibahar măcinat
- Piper negru, proaspăt măcinat, după gust
PREPARARE
1. Setați Mode la SAUTÉ pe fierbătorul de orez COSORI, reglați timpul la 10 minute, apoi apăsați START.
2. Adăugați uleiul de măsline, ceapa, și puțină sare, după care gătiți mai departe timp de 5 minute.
3. Adăugați 2 linguri de oțet balsamic, zahărul brun închis și porniți aparatul pentru încă 2 minute.
4. Adăugați merele și setați timpul la 3 minute.
5. Adăugați varza, ienibaharul măcinat, restul oțetului balsamic, 236 ml de apă, sare, după gust și amestecați bine.
6. Setați Mode la SLOW COOK, reglați timpul la 1 oră, și apăsați START.
7. Deschideți capacul când este gata și adăugați piper negru proaspăt măcinat. Amestecați și condimentați după gust înainte de servire.
SFAT: ACEASTĂ MÂNCARE ARE ȘI MAI BUNĂ A DOUA ZI, CÂND AROMELE AU MAI MULT TIMP PENTRU SE DEZVOLTA.