
PORȚIE
6
PORȚII

PREGĂTIRE
27
minute

PREPARARE
15-30
minute
INGREDIENTE
Pentru tacos
- 6 bucăți Tortilla
- 300 g Piept de pui
- 1 linguriță Sare
- 1/2 linguriță Piper
- 1/2 linguriță Boia
- 1/2 linguriță Usturoi pudră
- 150 g Iaurt
Pentru salată
- 150 g Salată verde
- 200 g Roșii
- 50 g Castraveți
- 50 g Ceapă
- 1/2 linguriță Sare
- 1/2 linguriță Ulei
- 1 linguriță Zeamă de lămâie
PREPARARE
1. Tăiem pieptul de pui în fâșii subțiri sau cuburi.
2. Amestecăm cu ulei de măsline, sare, piper, boia, chimen, usturoi granulat, oregano și sucul de lămâie.
3. Așazăm bucățile de pui în coș, fără să le suprapunem.
4. Gătim la 190°C timp de 12-15 minute.
5. Rupem salata verde în bucăți mici.
6. Amestecăm salata, roșiile, castravetele și ceapa roșie.
7. Adaugăm ulei de măsline, zeamă de lămâie, sare și piper.
8. Încălzim tortillas în Air Fryer (funcția Bake, 160°C pentru 2 minute) sau pe tigaie.
9. Punem un strat subțire de iaurt grecesc pe tortillas.
10. Punem puiul gătit.
11. Punem peste pui salata proaspătă.