
PORȚIE
4
PORȚII

PREGĂTIRE
15
minute

PREPARARE
5
minute
INGREDIENTE
- 454 grame carne de vită tocată, împărțită în 4 bile egale
- 4 tortillas de făină
- Sare Kosher, după cum este necesar
- Piper negru, proaspăt măcinat, după cum este necesar
- 4 felii de brânză americană
- 75 grame salată iceberg mărunțită, pentru servire
SOS ÎN STIL „BIG MAC”
- 76 grame maioneză
- 1 lingură ketchup
- 1 lingură sos barbecue
- 2 linguri muștar galben
- ½ linguriță boia
- 2 linguri mirodenii dulci pentru murături
- 1 lingură ceapă albă, tăiată mărunt
- ½ linguriță oțet alb
- ½ linguriță sare Kosher
- ½ linguriță praf de usturoi
ARTICOLE NECESARE
- Folie de aluminiu
- Tigaie cu fundul gros
- Robot de bucătărie mic (opțional)
PREPARARE
1. Tapetați bine placa de prăjire cu folie de aluminiu, apoi așezați placa de prăjire în coșul friteuzei cu aer cald COSORI.
2. Selectați funcția Grill (Grătar), reglați temperatura la 230 °C și timpul la 5 minute, apoi atingeți Start/Pause (Pornire/Pauză) pentru preîncălzire.
3. Întindeți o bucată mare de folie de aluminiu pe blatul de lucru și așezați 4 bile de carne de vită tocată deasupra, lăsând un spațiu destul de mare între ele. Acoperiți-le cu o altă bucată mare de folie de aluminiu, apoi apăsați pe fi ecare grămadă de carne de vită cu tigaia cu fundul gros, aplatizând carnea de vită astfel încât să aibă aproximativ același diametru ca și tortilla.
4. Îndepărtați stratul de folie de deasupra și acoperiți fi ecare chiftea aplatizată din carne de vită cu tortillas din făină. Apoi, lucrând la câte una pe rând, desfaceți folia de jos, întorcând tortilla în același timp, astfel încât carnea de vită să fi e cu fața în sus. Așezați tortillas acoperite cu carne de vită pe o suprafață de lucru curată și asezonați carnea de vită aplatizată cu sare și piper.
5. Așezați două tortillas cu partea cu carne de vită în sus pe placa de prăjire preîncălzită, tapetată cu folie.
6. Amestecați ingredientele pentru sos într-un castron de dimensiuni mici și amestecați ingredientele manual sau la blender, într-un mini robot de bucătărie, pentru o consistență puțin mai fi nă.
7. Așezați o felie de brânză americană pe carnea de vită când a mai rămas 1 minut din timpul de preparare.
8. Scoateți tacos Smash Burger când sunt gata și acoperiți cu sos și salata mărunțită, apoi împăturiți-le pe jumătate. Repetați procesul de gătire cu celelalte tacos Smash Burger și serviți.