Prin utilizarea site-ului nostru, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor în conformitate cu Politica noastră privind cookie-urile.

Șuncă glazurată cu merișoare, portocală și bourbon

PORȚIE
15
bucăți

PREGĂTIRE
30
de minute

COACERE
90
minute

INGREDIENTE

  • 1 cană sirop de porumb
  • ½ cană suc de portocale
  • ½ cană merișoare
  • ½ cană zahăr brun
  • ⅜ cană bourbon (împărțită în două: ¼ cană și ⅛ cană)
  • ½ linguriță amidon de porumb
  • 1 șuncă fără os (aprox. 2,7 kg), crestată în model încrucișat

Ustensile necesare:

  • Mixer vertical (de mână)
  • Folie de aluminiu

PREPARARE

1. AMESTECAȚI într-o cratiță medie toate ingredientele cu excepția șuncii și a celor ⅛ cană de bourbon.

2. GĂTIȚI la foc mediu-scăzut până când merișoarele se sparg complet.

3. BLENDAȚI amestecul de merișoare cu un mixer de mână până obțineți o glazură fină.

4. TURNAȚI într-un bol și lăsați la frigider să se răcească.

5. CRESTAȚI șunca în model încrucișat (diagonal), folosind un cuțit ascuțit.

6. SCOATEȚI crisper plate-ul din coșul friteuzei cu aer.

7. ÎNFĂȘURAȚI șunca în folie de aluminiu și așezați-o direct în coșul friteuzei.

8. SELECTAȚI funcția Coacere (Bake), setați temperatura la 175°C și timpul la 60 de minute, apoi apăsați Start/Pause.

9. ÎNTOARCEȚI cu grijă șunca, selectați din nou funcția Coacere, setați la 175°C și 15 minute, apoi apăsați Start/Pause.

10. DESFĂȘURAȚI folia de aluminiu cu grijă și ungeți șunca cu glazura pregătită.

11. SELECTAȚI funcția Air Fry, setați la 175°C și timpul la 15 minute, apoi apăsați Start/Pause.

12. DESCHIDEȚI coșul după 5 minute, ungeți din nou cu glazură, apoi închideți. Repetați la fiecare 5 minute până la finalul timpului.

13. LĂSAȚI șunca să se răcească timp de 15 minute, apoi ungeți-o cu restul de glazură și cu cei ⅛ cană de bourbon.

14. SERVIȚI caldă, alături de garnitura preferată.

Alăturați-vă comunității noastre Facebook în creștere!

Friteuza cu aer cald COSORI - experiențe, sfaturi și rețete

Link