
PORȚIE
20

PREGĂTIRE
15
minute

COACERE
15
minute
INGREDIENTE
- 165 g de compot de caise
- 85 g de miere
- 50 g de zahăr brun
- 60 g de muștar Dijon
- 43 g de unt nesărat
- 1 șuncă prefiartă (2-3 kilograme), tăiată pentru a încăpea în coș, dacă este necesar
- 1 compot de ananas în suc (567 grame)
- 236 ml de apă
AVEȚI NEVOIE DE:
- Cratiță
- Folie de aluminiu
- Tavă de copt
PREPARARE
1. AMESTECAȚI conservele de caise, mierea, zahărul brun, muștarul Dijon și untul nesărat într-o cratiță mică. Gătiți timp de 1 minut după fierbere, bătând constant, apoi luați jos amestecul de pe foc.
2. FACEȚI niște tăieturi în zig-zag pe șuncă, astfel glazura poate pătrunde și în felii. Ungeți ¾ din glazură pe toată șunca și între felii.
3. PUNEȚI bucățelele de ananas, sucul de ananas și apa în cratița Slow Cooker-ului COSORI.
4. TĂIAȚI 2 foi lungi de aluminiu, de 63 de centimetri fiecare, apoi pliați fiecare foaie pe lungime într-o bucată lungă și subțire. Așezați bucățile lungi de folii încrucișate în interiorul vasului și îndoiți capetele peste margine. Acest lucru va facilita scoaterea șuncii după ce se gătește.
5. PUNEȚI șunca cu partea tăiată în jos în vas. Îndoiți peste șuncă folia de aluminiu care este îndoită peste margine.
6. ÎNCHIDEȚI Slow Cooker-ul.
7. SELECTAȚI funcția Saute, setați timpul la 15 minute, apoi apăsați Start.
8. SCOATEȚI șunca, apoi puneți-o pe o tavă. Se unge cu restul de glazură, apoi se rumenește în cuptor timp de 2-3 minute sau până când marginile sunt rumenite și caramelizate.
9. AȘEZAȚI șunca pe o farfurie și turnați sucul din Slow Cooker peste șuncă pentru a o menține foarte suculentă. Se servește cât este încă caldă.