PORȚIE
4-5
persoane
PREGĂTIRE
35
minute
COACERE
20
minute
INGREDIENTE
- 283 g aluat de pizza, refrigerat
- Făină albă pentru presărat
- 8 felii de șuncă f iartă
- 3 felii de brânză provolone
- 3 felii de brânză mozzarella
- 50 g de ardei roșu California prăjit, feliat
- 1 g de condimente în stil italian
- 1 ou, bătut
- 15 ml lapte
- 1 g sare
- 1 g de oregano uscat
- 1 g praf de usturoi
- 1 g piper negru
PREPARARE
1. LĂSAȚI aluatul la temperatura camerei timp de 30 de minute.
2. PUDRAȚI aluatul cu făină și întindeți-l la o grosime de 6 mm.
3. ACOPERIȚI jumătate din aluat cu șuncă, brânză și ardei și presărați cu amestecul de condimente italiene, apoi acoperiți cu cealaltă jumătate.
4. AMESTECAȚI ouăle cu laptele și ungeți cu acest amestec aluatul.
5. ASEZONAȚI deasupra cu sare, oregano, praf de usturoi și piper. Lăsați aluatul deoparte pentru a se odihni.
6. SELECTAȚI funcția de preîncălzire de pe friteuza Cosori, setați-o la 175 de grade și apăsați butonul Start/Pause.
7. AȘEZAȚI stromboli în friteuza preîncălzită.
8. PRĂJIȚI la 175 de grade timp de 20 de minute. Întoarceți stromboli la fiecare 5 minute în timpul coacerii.