
PORȚIE
2
persoane

PREGĂTIRE
10
minute

COACERE
6
minute
SOS CHIMICHURRI
- 60 ml ulei de măsline extravirgin
- 20 g busuioc proaspăt
- 20 g coriandru
- 20 g pătrunjel
- 4 f ileuri de anșoa
- 1 ceapă mică
- 2 căței de usturoi curățați
- 1 lămâie stoarsă
- 1 vârf de cuțit de piper roșu
STEAK
- 12 ml ulei vegetal
- 1 steak New York (473 g)
- Sare și piper după gust
PREPARARE
1. AMESTECAȚI ingredientele pentru sos într-un blender până obțineți consistența dorită.
2. SELECȚIONAȚI opțiunea de preîncălzire de pe friteuza cu aer Cosori și apăsați butonul de pornire.
3. UNGEȚI friptura cu ulei vegetal și presăreți peste ea sare și piper.
4. AȘEZAȚI friptura în friteuza preîncălzită. Selectați opțiunea Steak și setați-o pentru 6 minute (va fi prăjit aproximativ mediu) și porniți.
5. LĂSAȚI steakul să se odihnească timp de 5 minute când este gata. Apoi se taie felii, se acoperă cu sos și se servește.