
PORȚIE
2
PORȚII

PREGĂTIRE
30
minute

PREPARARE
15-30
minute
INGREDIENTE
Steak cu salată asortată
Pentru steak
- 2 bucati Filet mignon vită
- 1 lingură Ulei de măsline
- 1 linguriță Sare
- 1/2 linguriță Piper
- 1/2 linguriță Usturoi pudră
- 1/2 linguriță Rozmarin uscat
Pentru salată
- 1 bucată Salată verde
- 5 bucăți Roșii chery
- 1 bucată Castraveți
- 1/4 bucată Ardei gras
- 1/4 bucată Ceapă roșie
- 1 lingură Ulei de măsline
- 1 Oțet balsamic
- 1/4 linguriță Sare
- 1/8 linguriță Piper
PREPARARE
1. Tăiem în felii de aproximativ 2 cm grosime din filet mignon.
2. Amestecăm într-un bol 1 linguriță de sare, 1/2 linguriță de piper, 1/2 linguriță de pudră de usturoi și 1/2 linguriță de rozmarin uscat.
3. Ungem cu o lingură de ulei de măsline bucățile de carne.
4. Presărăm condimentele amestecate, pe toate părțile bucăților de carne.
5. Preîncălzim friteuza 3-5 minute la 200°C.
6. Punem bucățile de carne fără a le înghesui.
7. Gătim cu sare, piper, boia și usturoiul tocat mărunt și stropim cu zeama de lămâie.
8. Așazăm fileurile în coșul air fryer-ului, cu pielea în jos (dacă au piele).
9. Gătim la 200°C timp de 8-10 minute pentru o friptură medium (ajustează timpul în funcție de preferințe: 6-7 minute pentru rare, 10-12 minute pentru well-done).
10. Între timp, pregătim salata.
11. Spălăm legumele: 1 cană salată verde, 1/2 cană castravete, 1/2 cană roșii cherry, 1/4 cană ardei gras și 1/4 ceapă roșie.
12. Porționăm legumele și le punem într-un bol.
13. Adăugăm peste legume 1 lingură ulei, 1 linguriță oțet balsamic, sare și piper după gust
14. Amestecăm totul bine și servim.