Prin utilizarea site-ului nostru, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor în conformitate cu Politica noastră privind cookie-urile.

Steak cu salată asortată / Aripioare crocante cu miere și iaurt

PORȚIE
2
PORȚII

PREGĂTIRE
30
minute

PREPARARE
15-30
minute

INGREDIENTE

Steak cu salată asortată

Pentru steak

  • bucati  Filet mignon vită
  • lingură Ulei de măsline
  • linguriță Sare
  • 1/2  linguriță  Piper
  • 1/2 linguriță  Usturoi pudră
  • 1/2  linguriță  Rozmarin uscat

Pentru salată

  • bucată  Salată verde
  • bucăți  Roșii chery
  • bucată  Castraveți
  • 1/4  bucată  Ardei gras
  • 1/4 bucată Ceapă roșie
  • lingură  Ulei de măsline
  • Oțet balsamic
  • 1/4 linguriță  Sare
  • 1/8 linguriță  Piper

PREPARARE

1. Tăiem în felii de aproximativ 2 cm grosime din filet mignon.

2. Amestecăm într-un bol 1 linguriță de sare, 1/2 linguriță de piper, 1/2 linguriță de pudră de usturoi și 1/2 linguriță de rozmarin uscat.

3. Ungem cu o lingură de ulei de măsline bucățile de carne.

4. Presărăm condimentele amestecate, pe toate părțile bucăților de carne.

5. Preîncălzim friteuza 3-5 minute la 200°C.

6. Punem bucățile de carne fără a le înghesui.

7. Gătim cu sare, piper, boia și usturoiul tocat mărunt și stropim cu zeama de lămâie.

8. Așazăm fileurile în coșul air fryer-ului, cu pielea în jos (dacă au piele).

9. Gătim  la 200°C timp de 8-10 minute pentru o friptură medium (ajustează timpul în funcție de preferințe: 6-7 minute pentru rare, 10-12 minute pentru well-done).

10.   Între timp, pregătim salata.

11. Spălăm legumele: 1 cană salată verde, 1/2 cană castravete, 1/2 cană roșii cherry, 1/4 cană ardei gras și 1/4 ceapă roșie.

12. Porționăm legumele și le punem într-un bol.

13. Adăugăm peste legume 1 lingură ulei, 1 linguriță oțet balsamic, sare și piper după gust

14. Amestecăm totul bine și servim.

Alăturați-vă comunității noastre Facebook în creștere!

Friteuza cu aer cald COSORI - experiențe, sfaturi și rețete

Link