Prin utilizarea site-ului nostru, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor în conformitate cu Politica noastră privind cookie-urile.

Somon cu sos Teriyaki

PORȚIE
2
persoane

PREGĂTIRE
10
minute

COACERE
8
minute

SOS TERIYAKI

  • 118 ml sos de soia
  • 50 g zahăr
  • 1 g ghimbir ras
  • 1 cățel de usturoi, zdrobit
  • 60 ml suc de portocale

SOMON

  • 2 felii de somon (148 g)
  • 20 ml ulei vegetal
  • Sare și piper alb după gust

PREPARARE

1. AMESTECAȚI ingredientele pentru sos într-un bol mic.

2. FIERBEȚI sosul, înjumătățiți și lăsați să se răcească.

3. SELECTAȚI funcția de preîncălzire de pe friteuza Cosori, setați-o la 175 de grade și apăsați butonul Start/Pause.

4. UNGEȚI somonul cu ulei și condimentați cu sare și piper alb.

5. AȘEZAȚI somonul cu pielea în jos în friteuza preîncălzită. Selectați opțiunea Seafood (Fructe de mare), setați pentru 8 minute și apăsați butonul Start/Pause.

6. SCOATEȚI somonul din friteuză imediat ce este gata. Se lasă să se odihnească timp de 5 minute, apoi se acoperă cu sosul.

7. SERVIȚI cu orez sau legume gătite la abur.

Alăturați-vă comunității noastre Facebook în creștere!

Friteuza cu aer cald COSORI - experiențe, sfaturi și rețete

Link