
PORȚIE
2
persoane

PREGĂTIRE
10
minute

COACERE
8
minute
SOS TERIYAKI
- 118 ml sos de soia
- 50 g zahăr
- 1 g ghimbir ras
- 1 cățel de usturoi, zdrobit
- 60 ml suc de portocale
SOMON
- 2 felii de somon (148 g)
- 20 ml ulei vegetal
- Sare și piper alb după gust
PREPARARE
1. AMESTECAȚI ingredientele pentru sos într-un bol mic.
2. FIERBEȚI sosul, înjumătățiți și lăsați să se răcească.
3. SELECTAȚI funcția de preîncălzire de pe friteuza Cosori, setați-o la 175 de grade și apăsați butonul Start/Pause.
4. UNGEȚI somonul cu ulei și condimentați cu sare și piper alb.
5. AȘEZAȚI somonul cu pielea în jos în friteuza preîncălzită. Selectați opțiunea Seafood (Fructe de mare), setați pentru 8 minute și apăsați butonul Start/Pause.
6. SCOATEȚI somonul din friteuză imediat ce este gata. Se lasă să se odihnească timp de 5 minute, apoi se acoperă cu sosul.
7. SERVIȚI cu orez sau legume gătite la abur.