PORȚIE
4
PORȚII
PREGĂTIRE
35
minute
PREPARARE
35
minute
INGREDIENTE
- 680 grame burtă de porc
- 55 grame zahăr brun închis
- 1 lingură boia afumată
- 1 lingură sare Kosher
- 2 linguri pudră de ardei iute ancho
- 2 lingurițe scorțișoară măcinată
- ½ linguriță cuișoare măcinate
- ½ linguriță anason stelat măcinat
- 1 avocado, pasat
- 1 lime, stors
- 8 chifl e bao cu frunze de lotus congelate, gătite conform instrucțiunilor de pe ambalaj
- 2 ridichi, tăiate felii subțiri
ARTICOLE NECESARE
- Scobitori
PREPARARE
1. Scoateți burta de porc din frigider cu 30 de minute înainte de gătire.
2. Crestați cu un cuțit partea grasă de pe pielea burții de porc.
3. Amestecați zahărul brun și condimentele într-un castron de dimensiuni mici.
4. Frecați burta de porc pe ambele părți cu amestec de condimente din belșug.
5. Așezați placa de prăjire în coșul friteuzei cu aer cald COSORI.
6. Selectați funcția Bake (Coacere), reglați temperatura la 170 °C și timpul la 35 de minute, apoi atingeți Start/Pause (Pornire/ Pauză) pentru preîncălzire.
7. Așezați burta de porc pe placa de prăjire preîncălzită, cu partea cu grăsime orientată în sus.
8. Verificați dacă burta de porc este făcută prin introducerea unei scobitori în cea mai groasă parte. Dacă întâmpinați vreun pic de rezistență, gătiți burta de porc în trepte de câte 5 minute la 170 °C, până când scobitoarea alunecă ușor în burta de porc, fără a întâmpina rezistență.
9. Scoateți burta de porc când este gata și lăsați-o să se odihnească timp de 5 minute înainte de a o felia perpendicular pe fi bră, în felii de câte 2,5 centimetri.
10. Amestecați avocado pasat și zeama de lime și întindeți amestecul pe partea interioară a fi ecărei chifl e bao, apoi introduceți feliile de burtă de porc și ridichile și serviți.