Prin utilizarea site-ului nostru, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor în conformitate cu Politica noastră privind cookie-urile.

Salată de dovleac plăcintar cu rodie și ruccola

PORȚIE
16
PORȚII

PREGĂTIRE
10
minute

PREPARARE
15
minute

INGREDIENTE

  • 1 dovleac plăcintar, decojit și fără semințe, tăiat în cuburi de 1,3 centimetri
  • 2 linguri plus 1 linguriță ulei de măsline
  • Sare Kosher, după cum este necesar
  • Piper negru, proaspăt măcinat, după cum este necesar
  • 1 linguriță melasă de rodie
  • 1 lingură oțet din vin spumant
  • 2 lingurițe șalotă, tocată
  • ½ linguriță frunze de cimbru, tocate
  • 1 linguriță ulei de nuci
  • 80 grame rucola
  • 87 grame semințe de rodie
  • 41 grame brânză feta

PREPARARE

1. Așezați placa de prăjire în coșul friteuzei cu aer cald COSORI

2. Selectați funcția Roast (Prăjire), reglați timpul la 15 minute, apoi atingeți Start/Pause (Pornire/Pauză) pentru preîncălzire.

3. Amestecați dovleacul plăcintar tăiat cuburi cu 1 linguriță de ulei de măsline și asezonați cu sare Kosher și piper.

4. Așezați dovleacul plăcintar pe placa de prăjire preîncălzită.

5. Scuturați dovleacul plăcintar la jumătatea timpului de gătire. Mementoul pentru scuturare vă va anunța când să faceți acest lucru

6. Bateți cu telul melasa, oțetul, șalota și frunzele de cimbru într-un castron de dimensiuni mici. Adăugați încet cele 2 linguri rămase de ulei de măsline și uleiul de nuci, bătând constant cu telul până la emulsionare. Asezonați dressingul cu sare și piper după gust.

7. Scoateți dovleacul plăcintar când este gata și lăsați-l deoparte să se răcească timp de 10 minute. Amestecați cu ruccola și cu o cantitate sufi cientă de dressing pentru a-l acoperi, completați cu semințele de rodie și feta, apoi serviți.

Alăturați-vă comunității noastre Facebook în creștere!

Friteuza cu aer cald COSORI - experiențe, sfaturi și rețete

Link